maanantai 3. lokakuuta 2016

Iitti / Luovutetulle alueelle siunatut sankarivainajat

                                             ZZ Top "Beer drinkers & hellraisers"

Se nyt lienee kenellekään lukijalle enää suuri yllätys, että Willimies on oluenystävä! Samalla myös yritän ajatella asioita vihreästi ja ottaa huomioon ympäristöasiat omalta osaltani, jotta tulevatkin sukupolvet pystyvät elämään tällä planeetalla, mitä kutsumme maaksi. Siksipä mieltäni lämmittää suuresti viikonloppuna lukemani uutinen, missä Carlsberg ilmoitti tuovansa markkinoille 2018 puisen olutpullon, mikä on hemmetin paljon enemmän ekoystävällinen kuin nykyiset lasipullot tai alumiinitölkit. Kyseessä on siis sairaan hyvä idea ja olenkin valmis vaihtamaan suosikkiolutmerkkini Pirkan Carlsbergiin heti kun puisia pulloja on saatavana! Tällaisia ekotekoja saisi tulla lisääkin markkinoille, koska meillä on vaan yksi maapallo käytettävänämme.
Hiekkapolku johtaa muistomerkille

Itse asiassa tämän viikoisen ekouutisen valinta oli vaikea prosessi, koska Volkswagen ilmoitti Pariisin autonäyttelyssä tuovansa markkinoille vuonna 2020 sähköauton, minkä hinta vastaa nykyisen Golfin hintaa. Kerroin välittömästi Williladylle, että siirrymme samantien sähköautoiluun, kunhan autoa on saatavana. Tuolloin lieneekin hyvä hetki luopua nykyisestä rutkasti saastuttavasta jenkkiautostamme ja vaihtaa se ekoautoon. Toki tässäkin tapauksessa pitää huomioida, että millä sähköllä auton lataa täyteen, mutta eiköhän tuota ilkeä nykyiseen verrattuna sanoa kaikissa tapauksissa ympäristöystävälliseksi?
Neljätoista Iitin miestä jäi sotaretkelleen ja siunattiin Karjalaan

Viikonloppu oli siis täynnä hienoja uutisia, mutta täällä blogissa on taas pakko esitellä kohde, missä iittiläisten suru ja murhe tulevat esiin. Eilen julkaisin kirjoituksen Iitin sankarihautausmaasta, mutta ihan jokainen paikallinen sotamies ei päässyt erinäisten syiden takia kotiseurakuntansa multiin vaan heidät jouduttiin jättämään sotatoimialueelle, minne heidät siunattiin haudan lepoon. Muistomerkin tekijästä en osaa sanoa mitään, mutta se on paljastettu hautausmaalla vuonna 1970. Ehkä vielä joskus loputkin yksityiskohdat selvinnevät teidän lukijoiden toimesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita