keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kouvola / Äiti Valkeala

Luonnonsuojelu on yksi asia, mistä Willimies on enemmän kuin kiinnostunut. Se liittyy ilmaston lämpenemiseen samoin kuin kaikki muukin nykyajan kerskakuluttamisen muodot. Meidän ehdottomasti suurin ratkaistava ongelmamme on ympäristön saastumisen ja luonnonvarojen liikakäytön ratkaiseminen. Ne on myös ratkaistava melkoisen nopeasti, koska haluammehan jättää puhtaan luonnon jälkeläistemmekin iloittavaksi? Toki ympäristöä voi kaunistaa muillakin keinoin, kuten tämän päiväinen kohteemmekin aikanaan teki...
Patsaan ympäristö ei ollut vielä huhtikuussa 2016 herännyt vihreäksi

Aina silmää ei viehätä komea maisema vaan sen voi saada aikaan myös hyvälle paikalle asetettu taideteos, mikä sopii katsojan silmille. Yksi tällainen teos on, ainakin minun mielestäni, Valkeala-talon edustalla sijaitseva pieni veistos nimeltään Äiti Valkeala. Sen on suunnitellut ja rahoittanut paikallinen Lions Club Valkeala jo vuonna 1982. Alkuperäisenä ajatuksena oli silloisen Valkealan kunnan keskustan viihtyvyyden kohentaminen. Tuolloin suunnitelma jäi kuitenkin toteuttamatta ja asiaan palattiin vasta vuonna 1991.
Tärkeää tiedonvälitystä jälkipolville

Vuonna 1991 toteutettiin Valkeala-talon rakentaminen ja Rotary-järjestöjen suunnitelmat heräsivät uudelleen henkiin. Paikallinen kuvanveistäjä Juha Lappi sai tehtäväkseen toteuttaa Äiti Valkeala veistoksen ja lopuksi se paljastettiin 20.9.1991 Valkealatalon edustalla.
Jalustan muistolaatta

Taiteilijan mukaan se kuvaa Äiti Valkealaa, joka kertoo pojalleen kuinka tärkeää on puhtaan luonnon säilyttäminen. Aihe oli tuolloin ajankohtainen ja niin se on nytkin! Koskahan asialle aloitettaisiin todellakin tehdä jotain?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita