sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Kouvola / Rotary-suihkulähde

                                                       Dire Straits "Twisting by the pool"

Muutama päivä takaperin piipahdin Joensuussa assistentti Pirhosen luona. Mukavien turinoiden lisäksi kävimme myös yhdessä Sortavalassa katsomassa ensi kesän kuvauspaikkoja, jotka ainakin itseäni kiinnostavat aivan hullun lailla. Juolahtipa jo mieleeni sellainenkin ajatus, että lähtisin jatko-opiskelijaksi Joensuuhun päivittämään itseni tohtorismieheksi. Samalla olisin lähempänä blogin kuvausalueita Laatokan Karjalassa, mitkä kiinnostavat itseäni tällä hetkellä kovastikin. Lisäksi olisi kenties jopa aikaa käydä kuvausreissuillakin. Ilmeisesti olen horoskooppimerkkini jousimiehen mukainen ikuinen etsijä, joka ei malttaisi pysytellä paikoillaan...
Rotary-suihkulähde kuvan oikeassa laidassa

Se nyt oli tuollainen ohikiitävä hetki, milloin tuo ajatus nousi mieleeni. Ei minulla ole tällä hetkellä mitään mahdollisuutta opiskella historiantohtoriksi, eikä sen koommin liiemmälti haluakaan. Tuonkin ajan voin käyttää paremminkin ja hittoako minä tuosta hyötyisin? Palkka ei nousisi mihinkään ja vaikka nousisikin, niin jokunen euro kerkeää liuteta sormien ohitse opiskeluaikana. Enkä oikein keksi mitä tekisin mokomalla tittelillä? Ehkä olen vain tittelinkipeä?
Kokonainen aukio nimetty Rotareille

Sen sijaan Kouvolan Rotaryt ovat saaneet kaikkea hienoa jälkipolville muistoksi. Ensimmäisen kerran kyseinen porukka julkisti muistomerkin Kouvolassa vuonna 1955, jolloin vietettiin kansainvälisen Rotary-järjestön 50-vuotisjuhlia. Tuolloin he pystyttivät ensimmäisen suihkulähteen Kouvolaan. Kyseistä monumenttia ei enää ole olemassa, koska se särkyi ja lopetti toimimisen. Tuosta vanhasta suihkulähteestä laitettiin kuitenkin ratasosa jemman ja sille tulikin uutta käyttöä.

Myöhemmin 2000-luvun alussa nousi esiin nykyiselle Rotary-aukiolle rakennettavalle vesielementille. Tuumasta käytiinkin toimeen ja Rotary-klubin ehdotuksesta alueelle päätettiin pystyttää uusi suihkulähde, minkä yhdeksi osaksi tulisi vanhasta suihkulähteestä pelastettu ratasosa. 
Jonna Sepposen suunnittelema Rotary-suihkulähde

Kiviartesaani Jonna Sepponen suunnitteli uuden Rotary-suihkulähteen ja siihen sijoitettin vanha ratasosa. Teos oli valmis paljastettavaksi 27.5.2005 Kouvolan rautatieläisten soittokunnan vastatessa musiikista. Lukuisten puheiden jälkeen tämä Kouvolan kaupungin ja Rotary-klubin toimesta kustannettu suihkulähde oli kaikkien kouvolalaisten ilona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita