perjantai 28. lokakuuta 2016

Kouvola / Polvesta polveen

Olen nyt esitellyt viikon verran kohteita Kouvolasta. Varmaankin toinen viikko on vielä tulossa, kunnes saadaan jotain vaihtelua näihin kohde-esittelyihin. Ainakin itseäni jo kovasti houkuttelisi siirtyä toisen paikkakunnan kohteiden kimppuun. Tosin, en ole vielä päättänyt, kumpi lienee seuraavana vuorossa, Kotka vai Pyhtää? Jotenkin itsestänikin ajoittain tuntuu, että alueen laajeneminen ei kaikin osin ollut järkevä juttu, muta turha sitä nyt enää tässä vaiheessa on murehtia....Kymenlaaksoa on näet kuvattu jo monen reissun verran, joten tottahan toki ne julkaistaan, ihan kaikki!
Polvesta polveen sijaitsee Kouvolan kaupungintalon edustan puistossa

Silti Venäjän puoleltakin on kertynyt sen verran materiaalia, että niitäkin olisi kiva esitellä. Tarkemmin laskematta niitä on tällä hetkellä 134 kohdetta esittelemättä ja vielä toinen mokoma kuvaamatta, joten ehkä valtaosa niistä jää blogin loppusuoralla, kunhan se jossain vaiheessa edes hivenen häämöttäisi! Koska Kouvolan alueelta on eniten kohteita esittelemättä, niin laitetaanpa työ käyntiin. Siirtykäämme Kouvolan kaupungintalon edustalle...
Polvesta polveen

Joskus vuoden 1984 aikana silloinen Kouvolan kaupunginjohtaja Eino Brofeldt ehdotti kilpailua kaupungin 25-vuotisjuhlan muistomerkin valitsemista varten. Kilpailun voittajaksi valikoitui kuvanveistäjä Raimo Utriainen, jolta tilattiin teos Polvesta polveen. Veistos itsessään muodostuu alumiiniprofiileista, jotka on käsitelty hopeanharmaiksi, osin mustiksi. Teos kuvastaa sukupolvien työtä kaupunkirakentamisessa, sukupolvien välistä vuorovaikutusta ja yhteenkuuluvuutta. Unohtaa ei sovi myöskään sen kuvastavan polvesta polveen jatkuvan elämän ja tapahtumien virtaa.... Jep, näin minäkin olisin osannut tulkita tätä abstraktia teosta!

Mainittakoon vielä tähän lopuksi, että tämä Utriaisen teos, mihin perustuksen ja jalustan suunnitteli Eero Paloheimo, paljastettiin 14.9.1985.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita