lauantai 8. lokakuuta 2016

Terijoki / Leipä-veistos

                                                 Popeda "Aina nälkä"

Viime kesänä visiteerasimme Williladyn kanssa viikon ajan Terijoen lähellä sijaitsevassa Repinossa. Kelit olivat mitä parhaimmat rannalla köllöttelyä varten, mutta teimme toki paljon muutakin reissullamme. Kahtena päivänä piipahdimme Pietarissa suuren maailman menoa ihmettelemässä, mutta uskokaa tai älkää, niin kuvasimme myöskin muistomerkkejä sekä muita kiinnostavia paikkoja! 
Leipää kauppareissulla

Edellisenä kesänä moni kohde jäi kuvaamatta ja niinpä kiertelimmekin pitkin ja poikin Terijoen ympäristöä. Kerrassaan upeaa aluetta ja mikä parasta, suomalaisia ei tarvitse nähdä ainakaan liikaa. Itseasiassa törmäsimmekö viikon aikana muualla suomalaisiin kuin Pietarin Eremitaasissa? Niinpä viikko menikin ihan lupsakkaasti ja kaikenlaista tuli nähtyä...ja tarkoitus on myös esitellä ne teille tämän blogin puitteissa. Voisimmekin aloittaa vaikkapa hauskalla Leipä-veistoksella, joka sijaitsee aivan Terijoen ydinkeskustassa.
Limppua ja viipaloitua leipää

Teoksen laatta
Leipähän on ruokaa, mitä jokainen meistä käyttää päivittäin. Ainoastaan Venäjällä on mahdollista, että leipä nostetaan jalustalle kaikkien nähtäville! Ainakaan en jaksa uskoa, että se meillä olisi koskaan muistomerkin arvoinen.... Sen sijaan Terijoella on ollut mahdollista kävellä Leipä-veistoksen ohi vuodesta 2006 saakka päivittäin matkalla paikalliseen puotiin. Lienevätkö jopa paikalliset kauppiaat tilanneet veistoksen pietarilaiselta Arsen Avetisyanilta leivän menekkiä lisätäkseen? Kerrassaan hauska teos!
Leipää kivipilarin päällä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita