torstai 27. lokakuuta 2016

Kouvola / Kolmoiskosket

Kuusankoskella, nykyisessä Kouvolassa, sijaitsee veistos nimeltä Kolmoiskosket. Willimies, joka yleensä on hanakka kehumaan tai arvostelemaan blogin kohteita kauneusarvojen perusteella, on tällä kertaa sanaton! Niin harvoin onnistutaan vangitsemaan teokseen historiallisia faktoja ja symboliikkaa tavalla, mikä vaikuttaa minuunkin! Tällä kertaa siinä on mielestäni kuitenkin onnistuttu, kuten myöskin kuusankoskelaisten mielestä, jotka ovat arvostaneet Kolmoiskoskia ensimmäisestä päivästä alkaen.
Kolmoiskosket

Kolmoiskosket hankittiin Kuusankoskelle kuvanveistoskilpailun tuloksena. Valinnan toteutti patsastoimikunta ja valinta oli monivaiheinen prosessi. Lopulta voittajaksi selviytyi Kiimmo Pyykön vesiveistos Kolmoiskosket. Tämä pronssinen veistos mustalla graniittijalustalla paljastettin 23.5.1971 Kuusankosken kunnallisen itsenäistymisen 50-vuotisjuhlapäivänä. 
Teoksessa ei ole säästelty pronssia

Teos kuvaa symboliikalla Kuusankosken alueen kolmea suurta koskea ja lisäksi siinä voi erottaa paikkakunnan historiallisen kolmijakoisuuden Kuusaaseen, Kymintehtaaseen ja Voikkaaseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita