tiistai 25. lokakuuta 2016

Kouvola / Anjalankosken autio kaupungintalo

Suomi on täynnä tyhjilleen jääneitä rakennuksia, mitkä ovat eri syistä jääneet autioiksi. Globalisaatio tyhjentää vanhoja tehdashalleja koneista sekä ihmisistä, mutta kuntien rahahuolet tekevät yhtä rumaa jälkeä. Toimintoja sekä kokonaisia kuntia yhdistetään, jotta suuruuden ekonomia toisi tullessaan suuria säästöjä ja hyötyjä kuntalaisille. Näin on käynyt nykyisen Kouvolankin alueella, mistä muodostettiin suurkunta vuoden 2009 alusta. Lieneekö se ollut hyvä vai huono päätös?
Tyhjänä seisova entinen kaupungintalo

Ainakin Anjalankoskella tyhjilleen jäi iso kaupungintalo, minkä arkkitehti Seppo Kasanen suunnitteli ja mikä valmistui vuonna 1966. Nykyisinhän tällaiset rakennukset päätyvät helposti Urban Explorer- kohteiksi, mihin suoritetuista vierailuista kerrotaan netissä. Siinä ei kaiketi enää kauaa mene kun tämäkin talo päätyy ilkivallankohteeksi, ellei jo sitä ole kokenutkin....
Muisto ajalta, jolloin rakennus oli ylpeydenaihe

Ymmärränhän minä sen, että rakennusten käyttötarkoitukset muuttuvat ajastaan, mutta eiköhän tämäkin talo olisi parempi laittaa kierrätykseen ja muuttaa tontti viheralueeksi. Ainakin se olisi silmälle miellyttävämpi kuin nykyinen tyhjillään seisova rakennus? Jotenkin en vaan jaksa aina ymmärtää tätä nykymenoa..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita