maanantai 16. huhtikuuta 2018

Kouvola / Anjalan sankarihautausmaa

Arrggh, maanantaiaamu ja innostus viikonlopun jäljiltä aivan tapissa. Tästä tulee ilmeisesti työntäyteinen hyvä viikko töiden osalta. Vielä kun jaksaisi täällä kotosallakin työpäivien päätteeksi jotain touhuilla, niin saisin varmaan omasta to-do-listalta melkoisen osan tekemättömiä töitä kuitattua tehdyiksi. Siinä viikon suurimmat tavoitteet....
Anjalan sankarihaudat ja "Sankarien risti"

Yksi lähiaikojen tavoitteistani on saada esiteltyä kaikki Kouvolasta kuvaamani kohteet ja pitää sen jälkeen ansaittu viikon mittainen huilitauko tästä bloggaamisesta. Se tuntuu olevan vielä muutaman viikon päässä, mutta pitäähän sitä itsellänikin tavoitteita olla! Tauon jälkeen onkin sitten vuorossa joko Haminan tai Kotkan kohteet, en ole asiaa vielä päättänyt. Saas nähdä, kummat esittelen.
Ristin takana alkuperäinen Salmio- Toiviaisen muistomerkki

Sankarivainajien nimet graniitissaTällä kertaa kuitenkin pysyttelen Anjalan kirkkomaalla, mistä löytyy vielä viime sotien sankarihaudat. Täältä löytyy kaksi muistomerkkiä sankarivainajille, joista vanhempi on Tarja Salmio-Toiviaisen suunnittelema muuri, mihin on kaiverrettu kaikkien 127 anjalalaisen sankarivainajan nimet. Tarja myös suunnitteli yhdessä miehensä Esko Toiviaisen kanssa koko hautausmaan. Muistomerkki paljastettiin 21.5.1950.
Ristin edessä on laatta muistuttamassa sotavuosista

Jostain minulle tuntemattomasta syystä paikalle päätettiin pystyttää toinenkin muistomerkki "Sankarien risti". Sen suunnitteli arkkitehti Bruun ja Sankarien risti paljastettiin 26.9.1965.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita