tiistai 10. huhtikuuta 2018

Kouvola / Maanpuolustajien työtä kunnioittaen*

Entisen Anjalankosken kaupungintalon pihamaalla on yksi muistomerkki, joka minulla on "yllättäen" jäänyt esittelemättä. Jostain aikoinaan löysin maininnan että kyseessä olisi ns.Punnuksen kivi, mutta enhän minä nyt enää tätä kirjoittaessani löytänyt tuosta maininnasta halaistua sanaakaan. Siksi kaikki kertomani tieto muistomerkistä pohjautuu muistolaatan tekstiin.
Muistomerkki sijaitsee Anjalankosken entisen kaupungintalon pihamaalla

Muistomerkin laatta

Kyseessä on Anjalankosken kaupungin, veteraani- sekä maanpuolustusjärjestöjen yhteistyössä toteuttama muistomerkki, mikä kunnioittaa ansiokkaasti maanpuolustustyötä. Muistomerkki on paljastettu 4.6.1992.

Päivitys 6.5.2019
Kivi on lempinimeltään "Punnuksen kivi" ja se viittaa talvisodan aikana käytyihin taisteluihin Punnuksen lohkolla Muolaassa, missä kymenlaaksolaisten rykmentin 7.komppania taisteli 8-12.2.1940.

Muistomerkkihanke toteutettiin kunnanvaltuutettu Kimmo Sankalan aloitteesta yhdessä Anjalankosken kaupungin sekä paikallisten maanpuolustus- ja palvelujärjestöjen kanssa. Kivi noudettiin alkuperäiseltä paikalta Punnuksen lohkolta Mannerheimlinjalta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita