maanantai 2. huhtikuuta 2018

Kouvola / Neuvostolentäjien hauta

Sippolassa, nykyisessä Kouvolassa, sijaitsee Hirvelän hautausmaa. Noin vuosi takaperin esittelin tältä hautausmaalta Sippolan punaisten muistomerkin, mutta tuolloin unohtui esitellä toinen samalla hautausmaalla sijaitseva muistomerkki. Kyseessä on hautausmaan perimmäiseen nurkkaan sijoitettu 15 kaatuneen neuvostolentäjän hautamuistomerkki.
Neuvostolentäjien hautamuistomerkki

Tästä muistomerkistä en löytänyt mitään sen kummempaa tietoa, joten nyt olisi taas paikallisilla tietäjillä loistava tilaisuus valaista minua asian tiimoilta. Itseäni ainakin kiinnostaisi tietää, miksi hautapaikaksi on valittu Hirvelän hautausmaa? Myös muistomerkin pystyttämisajankohta kiinnostaisi suunnattomasti. Kaikkein eniten olisin toki kiinnostunut tietämään neuvostolentäjien tarinan, keitä he olivat ja kuka vastasi muistomerkin pystyttämisestä.
15 haudattua neuvostolentäjää

Haudalla näytetään käyvän muistelemassa lentäjiä

Ainut tiedonjyvänen, jonka löysin asiasta oli maininta heidän kaatuneen ilmataisteluissa talvisodan aikana tammikuussa 1940. Kyseessä olisi 6.1.1940 Soveliuksen ja Sarvannon alasampumien pommikoneiden miehistönjäsenet

Kiitos jo etukäteen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita