perjantai 12. huhtikuuta 2019

Miehikkälä / Taarinvuoren ilmavalvontatorni

Aika monelle vuorenhuipulle on tämän muistomerkkijahdin takia tullut noustua. Nyt näistä kohteista viimeiset kolme tulevat peräjälkeen ja sen jälkeen ilmeisesti uusia ei ole enää tulossa tästä aihepiiristä. Taarinvuori ja kaksi muuta paikkaa kävimme Williladyn kanssa bongaamassa juhannuspäivänä 2015, joten pitkään ovat nämä odotelleet julkaisua! Nyt on kuitenkin näiden kohteiden vuoro ja seuraavat kaksi ovat jopa Williladyn kirjoittamia tarinoita, joista huokuu innostusta ja lämpöä. Silloin näet oli hemmetinmoisen kuuma!
Löytyihän se lopuksi korkeaksi kasvaneen taimikon keskeltä

Taarinvuoren ilmavalvontatornin muistomerkki

Taarinvuoren ilmavalvontatornin muistomerkille meno oli helppo, mutta hakemiseksihan se meni, kun ei vaan meinannut pusikoiden keskeltä löytyä tämä maanomistaja Jukka Taarin paikalle toimittama kivenmurikka. Kiveen on myös kiinnitetty 5.9.2009 muistolaatta, joka kunnioittaa kaikkia, etenkin Taarinvuorella toimineita ilmavalvontalottia. Aloitteen muistolaatoista teki Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen puheenjohtaja Terttu Ravi. Muistomerkin valmistelussa häntä avusti taiteilija Veijo Huopainen.
Näköjään minulla oli siniset farmarit tällä retkellä....

Patsaan julkaisupuheen ppiti insinöörieverstiluutnantti Olli Klemola juhlavieraiden läsnäollessa.

Lopuksi linkki blogin karttaan, joka tosin löytyy blogistakin ja ihan googlaamallakin. Karttaa saa linkittää eteenpäin, tietenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita