torstai 18. huhtikuuta 2019

Pietari / Rasputinin vankiselli

Tuli tuolla viime vuotisella Pietarin reissulla nappailtua kuvia vähän sieltä ja täältä, joten pakkohan niistä on eroonkin päästä. Siksi tämän päivän kohde on vähän tällainen kohde, että aluksi mietin jälleen kerran julkaisematta jättämistä, mutta onpahan kuvat tallessa blogissa, kun ne julkaisen...
Vankila on pimeä......ei ole ollut herkkua vangeilla


Vankisellit ovat askeettisia

Vankilan käytävää

Kaikki sellit ovat samanlaisia


Rasputin luuraa omassa sellissään

Viihtyisää ollut Rasputinilla

Vanginvartijat


Vankilan historiaa....

Anna Vyrubovakin oleili täällä....tosin kuoli Suomessa

Annan selli oli myös karu

Tämän päivän kohdekin on Pietari - Paavalin linnoituksesta ja tarkemmin siellä sijaitsevasta vankilasta. Aikoinaan vankila oli poliittisten vankien säilö, minne tsaarit sulkivat itselleen vaarallisia henkilöitä. Valitettavasti valtaosa kuvistani meni ihan persiilleen, koska paikalla oli venäläinen "naiskyttä", joka esti minua käyttämästä salamavaloa. Siksi lähes kaikki ottamani kuvat epäonnistuivat.... No, eipä tämä nyt kovin merkittävä paikka näin suomalaisesta katsantokannasta katsoen ole! 

Veikkaanpa, että ennen vuotta 1917 täällä on jokunen suomalainenkin luitaan levitellyt, mutta itse en ainakaan yhdestäkään kyltistä mitään sellaista nähnyt. Lähes jokaisen sellin edessä oli kyltti, kuka bolsevikki siinä on majaillut. No, löytyipä sieltä myös selli, missä Grigori Rasputinkin on majaillut, vaikka en löytänyt mistään tietoa, että milloin hän on siellä ollut. 

Paikka oli kyllä kiinnostava toteutukseltaan ja uskallan kyllä suositella siellä piipahtamista samalla kun tutustutte Pietari - Paavalin linnoitukseen muutenkin. Pahoittelut vielä kerran että kuvat ovat surkeita..... 

Lopuksi linkki blogin karttaan, joka tosin löytyy blogistakin ja ihan googlaamallakin. Karttaa saa linkittää eteenpäin, tietenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita