torstai 3. tammikuuta 2019

Kotka / Punaisten iso muistomerkki (vanha hautausmaa)

Samalla paikalla ollaan tänään kuin eilenkin eli Kotkan vanhalla hautausmaalla. Eilen esittelimme pienen muistomerkin, jonka alle haudattujen tarkasta henkilöllisydestä ei ole tarkkaa tietoa. Samaa kai voin sanoa tästäkin liki parikymmentä metriä pitkästä hautarivistöstä. Minä en osaa sanoa, ketkä on haudattu tähän paikkaan. 
Kuvan keskellä iso punaisten muistomerkki


Kuinkahan monta punaista tähän lie haudattu?

Sen verran tiedän, että paikalla suoritettiin teloituksia, niin kuulostaahan se käsittämättömältä, että hautausmaata on käytetty tällaiseen työhön! Varmaan tähän hautaan on tuotu muuallakin ammuttuja punaisia, mutta ainakin helluntain vastaisena yönä paikalle tuotiin kuusi miestä ammuttavaksi. Humalaiset teloittajat hutiloivat työssään ja kasi näistä pääsi pakoon ja onnistuivat piilottelemaan pahimman raivon ajan. Toista kertaa heitä ei edes yritetty ampua, joten ihmeitäkin voi ajoittain sattua. Vastaava tapaus tapahtui myös kotikaupungissani Lappeenrannassa.
Faktat

Vastaavia löytyy paljon.....

Ilmeisesti haudan koosta päätellen, alueelle on kuitenkin haudattu melkoisesti punaisia, joten punagraniittinen suuri kivipaasi, jonka paikalliset työväenjärjestöt paljastivat vuonna 1958, on oikeassa paikassa ja kertoo karuista ajoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita