keskiviikko 16. tammikuuta 2019

Vammelsuu / Lentäjä Serovin patsas

Willimies on nyt laittanut uuden vaihteen elämässään päälle. Liikunta on ollut nyt jokapäiväinen osa vapaa-aikaani muutaman viikon ajan. Tavoitteena on pudottaa painoa 10% uutena vuonna mitatusta lähtöpainosta. Kieltämättä saa siinä jokusen kilometrin sauvakävellä ja jättää melkoisen määrän iltaolusia juomatta, että tavoite on saavutettu. Aikaahan olen antanut itselleni peräti juhannukseen saakka. Toivottavasti innostukseni kestää, enkä rupea perinteiseen tapaan lipsumaan asettamastani tavoitteesta!

Tavoitteena on myös esitellä vielä melkoinen määrä erilaisia muistomerkkejä ja tällä kertaa esittelen kohteen, jonka kuvasin oman poikani kanssa Vammelsuulla viime kesänä palatessamme Pietarista. Kyseessähän on sama poikani, joka aloitti viime viikolla varusmiespalveluksensa Vekaranjärven varuskunnassa, jotta saan kohteet kuvattua tuoltakin sotilasalueelta. Pakko on nostaa peukku pojalle tuollaisesta uhrautumisesta isänsä harrastukseen. Toki poitsuhan oli blogin alkuvaiheessa tiukasti mukana, mutta matkan varrella ote on lipsunut pahasti....
Lentäjä lentää läpi graniitin

Minusta tämä on komea

Tämän päivän kohde ei ole perinteinen blogini kohde, koska kyseessä on venäläinen sotilasmuistomerkki. Yleensähän olen esitellyt vain suomaisten muistomerkkejä, mutta tämän kohdalla on pakko tehdä poikkeus. On meinaan ihan saakelin hieno! Kyseinen patsas on pystytetty Vladimir Georgijevits Serovin muistolle. Kyseinen heppu sai Neuvostoliiton sankarin tittelin vuonna 1944. Eikä hullumpi kunnianosoitus ole myöskään se, että entinen Vammelsuu nimettiin sotien jälkeen Serovoksi...
Hauskana yksityiskohtana patsaan edessä on Serovin pronssinen lentäjänpäähine

Siitä minulla ei ole tietoa, että putosiko hänen lentokoneensa tänne Vammelsuulle vai lentikö hän yleensä edes Karjalan kannaksen alueella. Kuten kaikki säkkijärveläiset tietävät, niin Säkkijärvelle (nykyisin Kondratjevo) nimensä antanut lentäjä Kondratjev ei koskaan nähnyt paikkakuntaa edes ilmasta käsin! 
Serovin patsaan alaosassa on tekstilaatta

Tässä alapuolella assistentti Pirhosen käännös Serovin patsaan tekstiosasta.

"Serov Vladimir Georgijevits
1922-1944
Neuvostoliiton sankari

Suuren isänmaallisen sodan vuosina lentolaivueen komentajana pudotti ilmataisteluissa 47 fasistilentokonetta. Koki sankarikuoleman puolustaessaan Leningradia. Kylä on nimetty hänen sankariutensa kunniaksi."

1 kommentti:

  1. Muistomerkki on toki hieno, mutta kyseinen veijari lennellessään suomen rintamalla tuskin ampui alas 50% omien ilmavoimiemme tappioista ) Ao. herra ei palvellut muilla rintamilla.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita