torstai 24. tammikuuta 2019

Kouvola / Ilmari Salmisen muistolaatta

Kouvolan muistomerkkien esittely jatkuu tänään Ilmari Salmisen muistolaatalla. Kyseisellä kaverillahan on oma muistomerkkikin Kouvolan keskustassa, joten miehen urheilu-uran kohokohdat voitte käydä lukaisemassa täältä.
Muistolaatta on kiinnitetty isoon kivenmurikkaan

Muistomerkki on tammen juurella

Ilari voitti kultamitalin Berliinin olympialaisissa 2.8.1936. Kun tuosta hetkestä tuli kuluneeksi päivälleen 40 vuotta, päätti Kouvolan kasarmialueella sijainnut taloyhtiö, missä Salminen asui paljastaa muistolaatan talon suurelle miehelle. Itse juhlinnan kohde yritti vaatimattomana miehenä toppuutella innokkaimpia, mutta kyllähän kyseinen laatta oli pihamaalla valmis paljastettavaksi 2.8.1976. 
Olympiavoittaja Ilmari Salmisen muistolaatta

Muistolaatta on sijoitettu kerrostalon pihamaalle suuren tammen viereen ja kiinnitetty jyhkeisiin kivenlohkareisiin. Se on siis paljastettu 2.8.1976, mutta tekijän nimestä en ole aivan varma. Se on signeerattu laatan kulmaan ja lienee joku Lappi niminen henkilö, joka tämän hienon kunnianosoituksen on toteuttanut. 

Kuvauspäivänä 16.9.2018 Kouvolan yli pyyhkäisi helkkarinmoinen raekuuro, joten se selittänee maassa olevat jäärakeet....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita