maanantai 2. heinäkuuta 2012

Lappeenranta / Lappeenrannan satama

Helteinen Lappeenranta, kesä ja rento meininki…mistähän sitä muualta löytäisi kuin täältä Lappeenrannan satama-alueelta. Paikka on meille paljasjalkaisille lappeenrantalaisille sekä myös matkailijoille kuin kesäinen olohuone. Täällä Willimieskin kesäisin lorvailee…tai siis hoitaa sosiaalisia suhteita! Tänä suvena on tuo vetelehtiminen jäänyt vähemmälle.
Lappeenrannan satama linnoituksen valleilta kuvattuna
Paikkana kaupunginlahti(entinen Taikinanlahti) ympäristöineen on parasta mitä kesäinen Lappeenranta tarjoaa. Alueelta löytyy tarjontaa aamusta iltaan ja vanhemmille jopa aamun asti. Lapsille on ilmainen hiekkalinna, minkä tosin vähän isommat lapsenmieliset ovat rakentaneet. Kuljetukset hoitaa puhtaalla maakaasulla liikkuva katujuna Höyry-Wille sekä tietysti omin jaloin pääset minne vain. Etäisyydet eivät ole pitkät.
Nälän iskiessä satamakioskien pakollinen ostos näin kesäisin on paikalliset herkut Vety tai Atomi, joita on syöty hyvällä ruokahalulla jo 1950-luvulta lähtien. On noita muutama livahtanut Willimiehenkin kitusiin viime viikkoina. Tulevaa vedonlyöntiä ajatellen olisi pitänyt jättää herkut väliin, mutta kuka noita voi vastustaa?
Saimaan suunnalta satamaan saavuttaessa kannattaa tähdätä kahden paviljongin välistä!
Vielä kun laululavalla on livemusiikkia niin aikahan kuluu kuin iltamissa. Satamatorilla on usein erilaisia tapahtumia, joista mieleen jäi etenkin viime kesäinen naisten rantalentopalloturnaus. Anteeksi, biitsiähän se on! Toivottavasti pelaisivat sen torilla tänä kesänäkin?
Alueelta löytyvät myös laivaravintolat Prinsessa Armaada ja Suvi-Saimaa, joissa palvelu pelaa ja takuulla löytyy juttuseuraa moneen makuun. Jos laivat eivät kiinnosta, niin Lappeenrannan Kasinon veden päälle rakennettu terassi on vaihtoehtona. Täällä kannattaa varautua paikallisten uteluihin matkalaisen kotipaikasta, koska täällä katsellaan vähän kieroon tuppisuisia turisteja, jotka istua nököttävät yksikseen tuoppi nenän alla. Rohkeasti vaan haastelemaan, koska ei teitä purematta syödä. Ollaan kuitenkin keskellä vilkkaita karjalaisia, joten rohkeasti vaan!
Nostalgiset höyrylaivat, satamatori ja snagarit vetyineen. Törmäillään! 
Satama on kesäisin täynnä erilaisia aktiviteetteja. Saimaan saaristoon ja Saimaan kanavalle suuntautuvat risteilyt tuntuvat olevan tänä kesänä yhtä suosittuja kuin ennenkin, vaikka alkukesän säät ovat olleet melko koleat – täällä Lappeenrannassakin! Risteilyaluksina satamassa toimivat Carelia, Kristina Brahe ja Camilla, joista Kristina Brahe ja Carelia tekevät myös suosittuja Viipurin risteilyjä. Hinta ei ole kallis, joten tässä vihje lomamatkan suunnittelijoille!
Lisäksi satamasta löytyy muitakin aluksia, joista voit ostaa itsellesi tai ryhmällesi sopivan risteilypaketin. Willimieshän oli äskettäin äiteen syntymäpäiväristeilyllä Suvi-Ellen aluksella, jossa kaikki toimi hienosti. Kiitokset kapteenille ja henkilökunnalle. Suosittelen lämpimästi tätäkin vaihtoehtoa.
Satama-alue on melko laaja ja siihen tutustuaksesi kannattaa mielestäni kävellä satama-alue muutamaan kertaan läpi sekä bongata kohteet, joita esittelen täällä blogissa. Tiedoksenne, että lähipäivinä liikutaan Lappeenrannan satama-alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita