keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Lappeenranta / Rantapaviljonki

Eilen oltiin sotakorvauslaiturilla ja tänään myös. Siirrymme vain laiturin kärkeen. Sieltä löytyy tämän päivän kohde, rantapaviljonki. Tämä näköalatorni valmistui arkkitehti Jaakko Vatasen suunnitelmien pohjalta vuonna 2004.
Sotakorvauslaiturin rantapaviljonki
Täällä Willimiehet ovat pyörineet viime aikoina useasti, koska olemme etsineet tänne piilotettu geokätköä. Hyvin on piilotettu, koska ei vaan löydy. Ehkä joskus? Paviljonki tuntuu olevan kovasti suosittu tänä päivänä, koska harvoin siellä saa olla rauhassa, vaan aina on väkeä liikkeellä. Kieltämättä näköalat satamaan ja Saimaan suuntaan ovat hulppeat.
Paviljonkia kiertää aurinkokello, vaikka se nyt alkukesästä on harvemmin oikeaa aikaa näyttänytkään sateiden ja pilvisyyden takia. Tänään alkoi helteet, joten ehkä se vielä osaa näyttää oikeaa aikaakin.
Lemmenlukot rantapaviljongin yläkerroksessa 
Lisäksi rakastuneet parit ovat löytäneet tämän kohteen. Jo aiemmin esittelemässäni Huokausten sillalla törmäsin samaan, silloin vielä minulle vielä outoon asiaan. Ihmettelin miksi hitossa ihmiset laittavat lukkoja sillankaiteisiin, mutta täällä niitä on vieläkin enemmän. ”Ahkeran tutkimustyön” jälkeen sain selville, että kyseessä on Unkarista joskus 1980-luvulla liikkeelle lähtenyt villitys. Nämä ns.lemmenlukot kiinnitetään yhdessä siltaan tai johonkin muuhun kohteeseen ja avain heitetään menemään. Tällä varmistetaan yhteinen, onnellinen ja ikuinen parisuhde. Tietojeni mukaan kuitenkin joka toinen liitto päättyy eroon, joten lähivuosina saattaa olla paviljongin ympärillä sukeltajia liikkeellä! Toivottavasti olen väärässä...
 Onnea vaan kaikille rantapaviljonkiin lukon kiinnittäneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita