maanantai 31. joulukuuta 2012

Hyvää uutta vuotta

Huh, vuoden viimeinen päivä. Huomenna on taas kaikki kalliimpaa ja verotuskin kiristyy. Ei tee kyllä mieli juhlia pätkääkään. Tuohon soppaan kun vielä lisätään tulevat työkiireet ja tähän blogiin kuluva aika, niin jääkös tässä SaiPan peli-iltoja lukuun ottamatta vapaata lainkaan? No mihinkäs sitä vapaa-aikaa tarvitsee, jos ei ole rahaakaan. Taidan valittaa ihan turhasta? Revitään nyt vähän iloisuuttakin tähän päivään ja mennään asiaan… liitän tähän tarinaan kolme valokuvaa kohteista, jotka tulevat julkaistuksi vuoden 2013 aikana. Jännä nähdä tiedättekö mistä paikasta on kysymys?
Tässä navetassa on tehty muutakin, kuin lypsetty lehmiä. Julkaisu 9.1.2013

Melkoiset yhdeksän kuukautta bloggaamista takana. Päätös blogin aloittamisesta on ollut kuluvan vuoden ehdottomasti paras päätös. Olen saanut lukuisia uusia ystäviä, mikä onkin parasta tässä hommassa. Lisäksi olemme poikieni kanssa joutuneet perehtymään parhaamme mukaan oman kotikaupunkimme Lappeenrannan historiaan. Mielenkiintoisia asioita on putkahdellut esiin ja mitä omituisimpia tapauksia… Lappeenrannalla on ollut oma osansa kaikissa itsenäisen Suomen historian eri käänteissä ja sitä ennenkin. Näistä vanhoista asioista on aina mukava tietää lisää, kuten lukijamääristä olen ilokseni huomannut. Taitaa historia kiinnostaa yllättävän monia, vaikka Willimiehen jorinat nyt ovat mitä sattuu! Virheitäkin blogista löytyy, mutta niitä korjaillaan kunhan keritään. Tosin ei niitä virheitä montaa pitäisi olla.

Välillä on ollut vähän kisaväsymystä kirjoittamisen suhteen, mutta eiköhän tässä sinnitellä blogia eteenpäin tulevaisuudessakin? Esittelemättä on vielä melkoinen repertuaari erilaisia kohteita, mitkä saavat julkaisunsa sitten aikanaan. Taustatyön tekeminen on vaan välillä vähän hitaampaa, koska kaikista kohteista ei vaan ole tietoa saatavilla…ainakaan helpolla! Tulevaisuudessa pitänee lähteä useammin tiedonhakumatkalle kaupunginarkistoon, jos muuta kautta asiat eivät selviä. Arkistojen koluaminen onkin minulle tuttua hommaa opiskeluajoilta. Joensuun arkistosta löytyy varmaan vieläkin se tuttu tuoli, missä istuskelin viikkokaudet. Ei ole kyllä yhtään ikävä!

Monet ovat ihmetelleet, etten ole esitellyt vielä ollenkaan kahta kiinteästi Lappeenrantaan liittyvää kohdetta. Kyseisten kohteiden, varuskunta-alueen ja Saimaan kanavan, esittelyt ovat tulossa hyvissä ajoin ennen kesälomakautta….toivottavasti. Kärsivällisyyttä siis vielä.
Tämä liittyy Lappeenrantaan, vaikka onkin kuvattu Imatralla. Julkaisuajankohta syksy 2013

Toivottavasti te olette viihtyneet seurassamme tänä vuonna ja pysytte lukijoinamme myös tulevana/tulevina vuosina! Ensi vuonna(huomenna) siirrymme vähäksi aikaa entisen naapurikunnan, nykyisen itäisen kaupunginosan, elikkä Joutsenon muistomerkkien ja historiallisten kohteiden pariin. Toivottavasti osaamme noista kohteista jotain kertoakin, vaikkei meillä niistä ihmeempiä omakohtaisia kokemuksia olekaan. 
Lienee paikallisille helppo? Julkaisuajankohta kevät 2013

Kiitokset siis kuluneesta vuodesta kaikille n.32500 lukijalle ja palataan huomenna uusin voimin. Hyvää uutta vuotta kaikille. Olkaahan ihmisiksi ja varokaahan ilotulitusraketteja, ettei vahinkoja pääse sattumaan! Niin, muistakaahan myös liittyä Willimiehen jäljillä blogin Facebook-sivuston lukijaksi, niin kestätte ajan tasalla. Olen nimittäin viime aikoina innostunut noita tarinoita päivittelemään uusilla tiedoilla… Sieltä löydätte ne helpoiten! No koska kaikilla ei ole naamakirjaa, niin ne löytää myös tuolta sivussa olevasta blogiarkistosta. Olen kirjannut ne tähdellä otsikon perään.

PS. Tyrkkään tähän lopuksi julkiseen jakoon omat uudenvuoden lupaukseni, joten täältä voi seurata onnistumista! Pahojahan nuo ovat kaikki, mutta nuo Lykynlammen portaat….*#*##*!

1

1.       Elokuussa Lykynlammen olympialaiset menee viidesti aikaan 20 minuuttia! 
2.       Ostan paremman kameran
3.       Blogikirjoittelun tahti harvenee
4.       Willimies laihtuu 10 kiloa
5.       Käyn Itä-Karjalassa moottoripyörällä Iskän kanssa
6.       Willimies lukee ainakin 10 kirjaa, mitkä eivät kerro Lappeenrannasta!
7.       Vanhoja tarinoita päivitetään ajoittain, kun saamme uutta tietoa
8.       Ensi kesänä aiomme kuvata kohteita myös Lappeenrannan ulkopuolelta
9.       Keväällä 2013 juhlin viikon…eikun kaksi viikkoa SaiPan mestaruutta! 
10.   Willimieskolmikko lähtee ulkomaanlomalle, kun blogi päättyy. Malediiveille? 

Hyvää uutta vuotta kaikille lukijoille 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita