torstai 27. helmikuuta 2014

Imatra / Hiidenkirnut

                                  Tuleva naapurini Nykäsen Matti "Ehkä otin, ehkä en"

No nyt on Joutsenon Pulpin alue ihan sekaisin lähiaikoina. Tänään Willimies teki talokaupat Williladyn kera ja me muutamme Joutsenon Pulpille omaan taloon. Bonuksena kuultiin että Nykäsen Matti, joku julkisuuden henkilö hänkin, muuttaa naapuriin vähän aiemmin. Se onkin kenties luvassa melkoisia illanistujaisia tai sitten vain vietämme rauhallista elämää vanhassa asuinmiljöössä. Saas nähdä kumpi skenaario toteutuu?
Imatrankosken partaalla sijaitsee hiidenkirnuja

Jos Willimiehen terassilla virtaa ajoittain sihijuoma, niin Saimaan uuden lasku-uoman puhkeaminen sai aikaan melkoisesti suuremman virtauksen Saimaan etelärannalla, kun nykyinen Vuoksi puhkaisi tiensä läpi kallioiden. Aluksi kun nykyistä uomaa ei vielä ollut, niin vesi virtasi nykyisten uoman reunamien paikalla. Tästä massiivisesta tapahtumasta on kulunut jo noin 4500 vuotta. 
Muistolaatta löytyy täältäkin...

Kosken virtaama sai kuitenkin aikaan melkoisia mullistuksia kallioperään, kun pyörrekivet kuluttivat itsensä hiidenkirnuiksi. Näitä on Imatran alueella lukuisia, mutta minä kuvasin nämä....mahtavimmat ovat toki Imatran kosken pohjassa tänäkin päivänä. Kuvamateriaalia niistä voit katsoa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita