perjantai 28. helmikuuta 2014

Imatra / Omituinen tunneli

                                             Neljä ruusua "Seitsemän päivää selvinpäin"

Willimies on toiminut viimeisen viikon lapsenlikkana Willipojuille, jotka viettävät ansaitsemaansa? hiihtolomaa koulusta ja toinen viikko isällä on vielä edessä. Poikien äitee päätti karistaa Suomen pölyt jaloistaan ja paeta jonnekin lämpimään luitaan levittelemään, joten tässä sitä ollaan kärvistelty Kaukaan bungalovissa.  Itse olen nakottanut koko viikon töissä, joten eipähän ole kummemmin tarttenut perehtyä nykynuorison vapaa-ajanvietto tapoihin. Sen verran olen kuitenkin jyvällä, että siihen tuntuu liittyvän olennaisesti sohva, iPad ja pelikonsoli. Jumaliste, mitään ei tapahdu ilman käskyjä, mitkä pitää jakaa huutamalla tai muuten Etelä-Karjalaista rouheutta hyväksi käyttäen! Siinähän pojat laiskottelette, mutta kyllä teillekin vielä totuus paljastuu....
Luolan suuaukko on tukittu kaltereilla

Mutta eiköhän taas julkaista muutama kuva ilman tietoja. Tästä kohteesta en valitettavasti löytänyt mitään informaatiota, joten asia jää taas teidän lukijoiden ratkaistavaksi. Ainakin itseäni kiinnostaisi tietää, miksi tämä Liippilahdentien varressa sijaitseva tunneli on tehty ja sinne on jätetty kiskot lojumaan, mitkä ovat ilmeisesti aikoinaan jatkuneeet Vuoksen rantaan saakka. Onko täältä louhittu jotain, vai onko kyseessä ollut kenties Salpa-Linjaan liittyvä rakennelma. En osaa sanoa....kertokaa te!
Rojun alta pilkistää vanhat kiskot
5 kommenttia:

 1. Olen itse tiedustellut samaa täällä: http://m.suomi24.fi/node/11683000 ja sieltä löytyy vastauskin.

  VastaaPoista
 2. Moikka, näyttää mielenkiintoiselta. Mihin kohtaan Liippilahdentietä tämä jää? Onko tien varressa vai löytyykö metsästä? Kiitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Chymoksen muistomerkistä tietä pitkin vähän pohjoisen suuntaan. Löytyy samalta puolelta tietä. Muistaakseni n. 20 metriä tieltä. Pääsee polkua pitkin.... ainakin pari vuotta takaperin.

   Poista
  2. Löytyy storaenson metsäkonttorin mäeltä Vuoksen puoleiselta rinteeltä.Rakenteilla ollut väestönsuoja.

   Poista
 3. Luola on entinen pommisuoja. Rakennettu Tornatorin tehtaan tai Gutzeitin käytöön. Ilaskivi kertoo jossain muistelmateoksessaan seisoneensa suojan oviaukossa katsellen vihollisen pommikoneiden lähestymistä pommittamaan Tainionkosken tehdasta ja siltaa.

  VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita