keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Imatra / Karjalaisen kotitalon muistolaattaHurriganes ei tiedä mistään mitään. Imatralla on Karjalaisen kylän rakennelmia eikä "Chinatown"

Jeppulis, olipa päivä eilen. Tuli hommattua omakotitalo Williladyn kanssa ja nyt sitten odotellaan tulevaa muuttoa historiallisesti arvokkaaseen ja suojeltuun taloon. Saapas nähdä mitä tästä seuraa, kun päästään omaan kotiin! Ilmeisesti paine päättää Willimiehen jäljillä blogi nousee toiseen potenssiin. Tässä ei aika riitä ihan kaikkeen!

Vuonna 1959 Imatralla virisi ajatus kotiseutumuseo, jonka nimeksi tuli Karjalainen kotitalo. Tälle luonnonkauniille paikalle Vuoksen varrelle kerättiin vanhoja rakennuksia eri puolilta Imatran lähiseutuja. Lopullisessa muodossaan rakennuksia oli 13 ja siellä ne ovat edelleenkin, vaikka muson perustaneelta kotiseutuyhdistykseltä loppuivatkin voimavarat jo vuonna 1974. Tämän jälkeen tila siirtyi Imatran kaupungin omistukseen ja se on vuokrannut tiloja yksityisyrittäjille. 
Karjalainen kotitalo 

Kotiseutumuseon toiminta palkittiin aikoinaan pronssisella muistolaatalla, missä lukee seuraava teksti: "Esi-isäin kauniin rakennustavan tallentamisesta tunnustuksena tämä Talonpoikais Kulttuurisäätiön kunniakilpi tähän naulattu". Minä vuonna tämä kilpi on tähän ilmestynyt, jäi ainakin meiltä selvittämättä.
Muistolaatta
Willilady haluaisi tällaisen omalle pihalleen
Tämäkin kelpaisi ehkä.......
Vanhoja perinnerakennuksia pihan täydeltä, mistä valita omansa
Karu totuus. Tähän vanhaan nuottakotaan minunkin rahat riittäisivät....kenties?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita