tiistai 11. helmikuuta 2014

Ruokolahti / Kemppilän Myllykoski

                                                   Eppu Normaali "Kitara, taivas ja tähdet"

Viimeisiin postauksiin on kuulunut joukko epäonnistuneita valokuvia. Vähän sama teema jatkuu tänäänkin, mutta nyt syynä ei ole väärä kellonaika, vaan huono valinta almanakassa. Tänne olisi ehdottomasti pitänyt tulla keväällä eikä syksyllä kuten me teimme. Tarkoitukseni onkin piipahtaa täällä uudelleen keväällä kun sulamisvedet virtaavat vauhdilla Kemppilän Myllykoskea alas. Kohteena onkin siis kenties Etelä-Suomen, no ainakin Etelä-Karjalan vaikuttavin vesiputous, minkä varrella kosken kuohuntaa kuunnellessa olisi hienoa paistaa nuotiolla makkaraa samalla kun joku näppäilee kitaraa... miksei paikalla voisi jopa katsella tähtiäkin taivaalta?
HIljaista virtausta

On kuitenkin tunnustettava, että olen näissä vesiputousasioissa aivan amatööri, mutta onneksi Suomesta löytyy edes yksi aito ammattilainen, joka on ottanut elämäntehtäväkseen vesiputoukset ja ylläpitää niihin liittyvää loistavaa sivustoa. Käy ihmeessä tutustumassa siihen täältä. Samalta sivustolta löytyy myös hänen laatimansa artikkeli Kemppilän Myllykoskelta, mistä huokuu vähän erilainen näkemys kuin täältä meidän sivustoltamme.
Keväällä tässä kohtaa on melkoinen putous

Nimensä koski on saanut aikoinaan paikalla sijainneesta myllystä, minkä vesirattaat ovatkin takuulla pyörineet vinhasti, koska koski on pituudeltaan vain noin satametrinen, mutta putouskorkeutta kyseisellä matkalla on jopa 17 metriä. Tänne on suorastaan pakko päästä piipahtamaan uudemman kerran tänä keväänä. Kevättä odotellessa voimme katsoa kosken kuohuntaa Youtuben välityksellä. Kevättä päin!
                                                           Kemppilän Myllykoski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita