lauantai 8. helmikuuta 2014

Ruokolahti / Lapinraunio

Ruokolahden lapinraunio ei ole näin vanhaa kamaa kuin The Rolling Stones "2000 light years from home" väittää

Juhlahumu 500 kirjoituksen jälkeen on juhlittu ja on taas aika palata takaisin sorvin ääreen SaiPan peliä taustahälynä kuunnellen. Tästä tämä loppurypistys alkaa ja katsotaan, kuinka kauan lopetukseen menee. Sitä tässä Willimies odottaa, tai no niitä päätöspippaloita etenkin. Kaikki assistentit ja halukkaat lukijat ovat tervetulleita paikalle muistelemaan menneitä Prinsessa Armadan kannella. Voiko tätä projektia paremmin lopettaa?

Vaan vielä on tarinoita tulossa, joten tästä se taas lähtee. Esittelyvuorossa Ruokolahden Salminiemeltä löytyvä pronssikauden aikainen lapinraunio, toiselta nimeltään niitä kutsuttiin metelinkiukaiksi. Pronssikauden alkaessa siirryttiin polttohautaukseen ja vainajan jäänteiden päälle kasattiin melkoinen läjä kiviä näkyvälle paikalle kuten täällä Salminiemelläkin. 

Salminiemen lapinraunion faktat voit lukaista infotaulusta
Valitettavasti unohtui kirjata visiitin aikana, että kuka tämän alueen omisti. Paikallinen kalamies kuitenkin oopasti meidät kohteelle ja mökin rappusilla istuskellen tuli nähtyä ja kuviksi tallennettua tämäkin ikivanha kohde.  Täytyy ikäväkseni todeta, että ilman opastaulua tämä kohde olisi jäänyt huomaamatta. Se erottui luonnosta melkoisen huonosti ja amatööreinä olisimme ohittaneet paikan vailla tietoa paikan merkittävyydestä. 
Lapinraunio aivan mökin edessä rannan korkeimmalla kohdalla
Lapinraunio puiden keskellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita