keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Antrea / Painivat karhut

                                            Haloo Helsinki "Lehdet kellastuu"

Syksy on mitä parhaimmillaan, mutta apatian puolellehan tämä vetää koska talvi on vuorossa seuraavaksi. Siitä vuodenajasta en erityisemmin tykkää kylmyyden takia enkä siksikään, että sen takia en pääse uusille reissuille. Tai voihan tuota käydä kuvailemassa vaikka mitä, mutta on melkoisen kettumaista lapioida lumet muistomerkkien ympäriltä poijes....niinpä vähiin jää uussien kohteiden kuvaaminen.

Te lukijat sen sijaan voitte lähetellä omia vastauksianne blogimme kilpailuun, jonka säännöt ovat blogin etusivulla kaikkien luettavissa. Hätäisimmäthän ovatkin jo vastauksensa lähettäneetkin. Kiitos niistä, mutta aikaa on vielä runsaasti osallistua. Palkintohan on upea D-luokan lomareissu Venäjälle joitakin muistomerkkejä kuvailemaan. Niin ja bonuksena visiitti Lintulan nunnaluostarissa, mikä ainakin miespuolisissa osallistujissa saattaa olla suunnattoman innostuksen kohde?

Eipä sen kummempia kuin että olen näemmä keskellä kiivasta väittelyä lehdistössä. Mielenkiintoista nähdä meneekö tässä maine ja pitääkö lopettaa kirjuuttelu kokonaan? Ei maar, pääasia että asiat selviävät. Tärkeintähän on historiallinen totuus ja siihen minäkin tyydyn! Lehtijutun voit lukaista täältä, mutta paperiversiossa lienee kaiketi kattavampi sepustus.

Painivat karhut
Joitain päiviä takaperin esittelin Kamennogorskilaisesta(entinen Antrea) puistosta kaksi trubaduuria, jotka muodostivat rytmiorkesterin. Kyseisen teoksen vieressä sijaitsi tämän päivän kohteemme...kaksi painivaa karhua. Melko isokokoinen karhupari taistelee keskenään ja vääntävät toisiaan.

Tämänkään betonisen teoksen tekijästä ja valmistusvuodesta ei meillä arvatenkaan ole mitään tietoa, mutta vastaavia komeita eläinaiheisia teoksia näkisin kyllä mielelläni täällä Suomessakin. Jostain kumman syystä näitä vastaavia tuntuu löytyvän suurelta Venäjänmaalta jatkuvasti. Montakohan näitä vielä osuu reitillemme?
Kolmaskin mörökölli ilmestynyt valokuvaan
Vinkki: Kaikki blogissamme julkaistut kohteet löytyvät "tarkan sijainnin" kera kartasta, minne pääsee linkistä blogisivuston yläpalkista. Onhan sinne meneminen vähän hankalaa, mutta ajastaan sinne muodostuu melkoisen upea kokoelma näkemisen arvoisista paikoista, mitkä on julkaistu blogissamme. Kannattaa käydä kurkkaamassa. Tällä hetkellä siellä on toki vasta noin 700 paikkaa merkittynä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita