perjantai 16. lokakuuta 2015

Viipuri / Patsaspuisto

                                           Juha "Watt" Vainio "Sellanen ol Viipuri"

Matkakuumetta ilmassa! Päätimme jo maanantaina Williladyn kanssa viettää tämän viikonlopun täysin levon ja laiskottelun merkeissä. Välillä tuntuu, että akkujen varaustaso on melko alhainen. No, levätään huomenna, koska päätimme lähteä kohta puoliin rajan tuolle puolen. Tarkoitus olisi suorittaa todellinen rengasmatka! Idea on muotoutunut tässä kuluneen viikon aikana ja mitäs, ainahan minä olen valmis reissuun. Jotain erikoistahan tuo pitää harmaan arjen vastapainoksi tehdä. Niinpä yhdistämme tällä retkellä huvin ja hyödyn.  

Hyötyosuus on joululahjojen hankkiminen, Vimoksen rautakaupan betonitiilien kuljettaminen kotiin ja auton uusien kesärenkaiden ostaminen. Ovatpahan valmiina vanteilla ensi kevättä varten. Nykyisethän on mallia "Silestone". Nuo shoppailut eivät paljoa maksa, koska joululahjat käyn hakemassa Säkkijärven metsästä mummoni kotitalon raunioilta. Lieneekö kukaan antanut omalle äitilleen lahjaksi sata vuotta vanhoja tiilenkappaleita? Minä ainakin ajattelin sen olevan persoonallinen ja henkilökohtainen lahja, joita katsellessa on mukava muistella vanhoja hyviä aikoja... Oman takkani reunuksellahan niitä jo onkin!

Reissun hyötyosuus on tutustuminen Viipurin taidemuseoon, missä on kiertävä näyttely Pietarin Eremitaasista. Tällä kertaa nähtävänä on tsaari Nikolai II kertova näyttely, mikä kiinnostaa itseäni aivan suunnattomasti. Valitettavasti museossa ei saa kuvata, joten sinun pitää hinata itsesi sinne omin silmin kokemaan jalokivien loiste ja säihke. Toivottavasti Willilady ei saa päähänsä, että hänenkin pitää saada korvaus istumistaan lukemattomista kilometreistä...
Dimovin "Susi"
Parhaat asiat elämässä ovat kuitenkin ilmaisia tai ainakin halpoja, niin pitäähän tuo tyrkätä kaiken kansan nähtäväksi yksi kohde Viipurin keskusta-alueelta, nimittäin Patsaspuisto. Tänne ei pääsymaksua ole, mutta alueelle on koottu melkoisen erilaisia patsaita, joihin kenties olemme Suomessa tottuneet? No, onhan täällä noita viimeaikoina julkaisemiani eläinpatsaita, mitkä vaikuttavat olevan melkoisen suosittuja Venäjällä.
Orfeus, tekijä Evgrafov
Tuntematon
Poikkeuksellisesti osa näiden harmaagraniittisten veistosten tekijöistä on nimeltään tunnettuja, joten laitan tietooni saamani tekijät teoksen nimineen kuvateksteihin.
Seppä, tekijä Zadoroznij

Nimi ja tekijä tuntematon
Marishevan veistos, mutta nimi tuntematon

Kaiken kaikkiaan on tähän lopuksi todettava, että tämä blogi tulee olemaan melkoisen massiivinen kaikkien kohteiden julkaisun jälkeen. Itse arvioisin, että blogi on kenties puolessa välissä juuri tällä hetkellä. Kohteita on siis tulossa vielä pitkään, mutta onpahan sitten tämäkin jättiproduktio tehty, koska eipä ole kukaan muukaan vastaavaa ideaa keksinyt....ainakaan vielä!

Nimi ja tekijä tuntemattomia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita