torstai 15. lokakuuta 2015

Kyyrölä / Karhupatsas

                                           Rautakilpiorkesteri "Mustaa ja keltaista"

Surkeat fiilikset nyt aamulla. SaiPan voittoputki katkesi ja lieneekin syytä laittaa Rautakilpiorkesterin loistokas SaiPa-biisi soimaan tätä kirjoittaessani, jotta fiilikset paranevat. Kyllä on mahtavaa eilisestä tappiosta huolimatta olla SaiPan kannattaja. Fanit nostelevat aina lippua päätykatsomossa, missä lukee "since 1948", mutta itse olen vasta vuodesta 1972 lähtien käynyt hallilla. Katsottuja pelejä on siis takana melkoisesti, koska uskallan väittää ettei minulla ole 20 peliä enempää jäänyt näkemättä Kisapuistossa reilun 40 vuoden aikana. Paikka on siis enemmän kuin tuttu minulle ja olenkin tosi pahoillani ettei Kisapuiston remonttiin liiennyt enempää rahaa, vaan kaupunki veti rahahanat tässä kohtaa tiukemmalle. Toisaalta asia voi kääntyä SaiPan voitoksi, koska hallihan on nykyisin Liigan paras tunnelmaltaan ja Kisapuistossa juhlitaan keväällä mitaleita......arvatkaa, olenko paikalla?

Vaan kait se pitää taas yksi eläinkohde Venäjänmaalta esitellä, että pääsisin joskus Haminan ja Kouvolan kohteiden kimppuun, Virolahtea unohtamatta! Tällä kertaa siirrytään taas Karjalan kannakselle ja esittelyvuorossa on paikkakunta Krasnoselskoye eli suomalaisittain Kyyrölä. Täältä näet löytyy venäläisten rakentama Karhupatsas, minkä esitteleminen on lyhyt homma.
Kivisellä alustalla telmii muutama kontio
Kohteesta en todellakaan tiedä yhtikäs mitään, mutta aina nämä eläinaiheiset patsaat ja veistokset, mitä muuten Venäjältä tuntuu löytyvän paljon, saavat minut hyvälle tuulelle. Tällaista taidetta kun saisi Suomeenkin enemmän. Luulisi ainakin olevan lasten ja kaltaisteni lapsenmielisten mieleen?
Kyyrölän karhut
Karhupatsas sijaitsee aivan Kyyrölän ydinkeskustassa, eikä kukaan voi väittää, etteikö siihen olisi panostettu paljon aikaa ja vaivaa. Melkoinen kasa kiviä on muurattu komistamaan patsaan jalustaa ja ympäristöä. Uskoisin, että karhupatsas on Williladyn mieleen, vaikken olekaan uskaltanut kysellä. On meinaan kärrätty männä suvena rutkasti kiviä soramontuilta omalle pihallemme....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita