maanantai 12. lokakuuta 2015

Viipuri / Poika ja kissa

                                          Don huonot "Kissaihmiset"

Kotosalla on ollut viime viikot alituiseen aiheena, että meilläkin pitäisi olla kissa. Valitettavasti olen allerginen kissoille, joten eipä taida olla mahdollista hankkia semmoista. Toki aika yksipuolista tuo puhe tuosta kissasta on ollut. Kun en vaan pysty elämään eläimen kanssa, niin en vaan voi... Sinänsä harmi, koska kyllä kissat ovat ihan mukavia. Oikeastaan juuri sen takia julkaisenkin nyt kissa-aiheisen kohteen ihan Williladya lepyttääkseni Venäjänmaalta Viipurin Salakkalahden rannalta. Tämmöinen kisumirri kelpaisi meidänkin pihamaalle?

Kohde on esitelty jo aiemmin nyt jo päättyneessä sivublogissani, mutta koska siirrän kyseiset kohteet tänne Willimiehen jäljillä blogiin, niin ei muuta kuin uudestaan jakoon vaan. Huhtikuussa näet kurvailin assistentti Ritan kanssa pitkin ja poikin Karjalan kannasta, niin nälän yllättäessä piti päästä liukkaasti syömään Viipuriin. Ennen lounasta pakotin kuitenkin Jarkon käppäilemään kanssani Salakkalahden ympäri ja matkalla vastaan tuli yksi hauska harmaagraniittinen veistos, missä pääosassa ovat poika ja kissa.
Poika ja kissa
Kyseinen teos oli aikoinaan Salakkalahden pohjukassa sijaitsevassa puistossa, mutta nyt se on saanut uuden sijainnin Salakkalahden etelälaidalla. Perinteiseen tyyliin tekijästä meillä ei ole mitään tietoa, eikä veistos sisältänyt taiteilijan signeerausta. Tämä lienee melko yleistä venäläisissä teoksissa? Joka tapauksessa tämä hauska ja varsin ilmeikäs harmaasta graniitistä valmistettu taideteos sai meidät hyvälle mielelle, vaikka assistentti jaksoikin valittaa kävelymatkan pituudesta. 
Tuntemattoman tekijän veistos
Kaikesta huolimatta omia vatsojamme tutkiskellessa, meillä olisi todellakin aihetta kävellä pidempiäkin reittejä.... Jos sinäkin haluat käydä ihailemassa alastonta poikaa ja hänen kissaansa, voit suunnata kävelyreittisi Viipurissa kulkemaan koordinaattipisteeseen 60°42'50"N   28°44'33"E

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita