sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Johannes / Kultaiset leijonat

                                            Pelle Miljoona "Perseelleen"

Pakko aluksi kehua omaa emäntääni, Williladya. On meinaan aika rohkea likka, kun on uskaltanut roikkua näillä matkoillani messissä jo reilut pari vuotta. Onhan tuo joskus vähän yrittänyt jarrutella, ettei tuonne kannata mennä, mutta ainahan tuo on seurannut. Muutaman vähän hämärämmän kohteen kuvaaminen Venäjän puolella on häntä huolettanut, mutta onhan tuo kanssani hiipinyt läpi sotilastukikohdat, ohjusten laukaisualustat ja kurjat tiet, eikä ole valitellut! Täytyy sanoa, että täysin nappivalinta matkaseuraksi ja kaikkeen muuhunkin! 

Elikkä ketään tuskin enää yllättää, että näidenkin kuvien ottaminenkin oli Williladyn heiniä? Toukokuussa näet kävimme Sovetskyssa, mikä tunnetaan kaiketi suomalaisten keskuudessa vieläkin paremmin nimellä Johannes. Satuimme kyseiselle paikkakunnalle Voitonpäivänä ja paikallisten meno olikin sitä luokkaa, jotta piti pysytellä vähän kauempana keskustasta, koska paraatiahan tuo pukkasi. Näyttävät venäläiset vieläkin arvostavan voittoa natsi-Saksasta kovasti, vaikka välillä juolahtaakin mieleeni, että kumpihan tuon sodan mahtoikaan voittaa?
Willimies kesytti leijonan
Johanneksen kaupungin pohjoispuolelta metsikön kätköistä löytyi lisää eläinpatsaita, joita olenkin viime viikkoina esitellyt rutkasti. Paikallisen ison puunjalostustehtaan vanhojen porttien luota löysimme nämä eläinpatsaat. Etenkin kaksi kullattua leijonaa suorastaan kutsuivat minut nousemaan niiden selkään. Onneksi eivät olleet eläviä! Kahden kullatun leijonan lisäksi törmäsimme alueella hevospatsaaseen.
Kullatut leijonat vartioivat tietä tehtaalle
Patsaiden tekijöistä meilllä ei ole harmaintakaan hajua, eikä sillä ole oikeastaan mitään merkitystäkään. Silti ne ovat melkoisen hauskoja, kun ne löytyvät lähes tehdasalueelta. Lienevätkö jopa tehtaan aikaansaannoksia?
Leijonien tyttömäisempi versio
Nämä patsaat olivat omalla tavallaan hauskat, koska ne loivat melkoisen kontrastin alueen ränsistyneeseen miljööseen, mutta toisaalta eihän nuo enää itsekään ole priimatikissä... Jotenkin vain jäi mieleeni koko Johannes melko rähjäisenä kaupunkina. Toisaalta kannaksen alueen rappiokulttuuriin alkaa jo jotenkin tottumaan. Toisaalta alueelta löytyy myös valtavasti kauneutta kuten Viipuri, Käkisalmen kaupunki ja etenkin Terijoki, mikä on aivan omaa luokkaansa. Noista sitten myöhemmin paljon lisää.
Hevosen kultaus oli kadonnut, jos sitä koskaan on ollutkaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita