tiistai 27. lokakuuta 2015

Kouvola / Haitarijazz

                                               Louis Armstrong "What a wonderful world"

Kouvola on itselleni melkoisen tuntematon kaupunki ja etenkin nyt kun siihen on yhdistetty vaikka kuinka monta kuntaa, niin itselleni se ainakin vaikuttaa melkoisen hajanaiselle. Asukasluvultaanhan Kouvola on merkittävän kokoinen kaupunki nykyisin ja Kouvolan kaupunki tekeekin varmaan kaikkensa saadakseen asukkaansa viihtymään tässä betoniviidakossa, vai pitäisikö sanoa betonihelvetissä, kuten kaupungintalon seinään ripustettu lippu kuvauspäivänämme kertoi. Harmi, etten tajunnut ottaa kuvaa siitä!
Haitarijazz Kouvolan torilla

Yksi keino, miten Kouvola on yrittänyt saada asukkaitaan viihtymään, on perinteinen tapa sijoittaa julkista taidetta paikoille missä ihmiset liikkuvat. Yksi tällaisista on Haitarijazz-teos Kouvolan torilla. Kyseessä on kolmesta elementistä, graniitista ja pronssista sekä vedestä, koostuva vesitaideteos, mikä on seissyt nykyisellä paikallaan paljastamisestaan 7.6.2003 asti. 
Toisesta kulmasta

Teoksen vai sanoisinko omaleimaisen häkkyrän ovat suunnitelleet Reijo Paavilainen, Pertti Mäkinen ja Ossi Somma yrityksenä luoda torille veistoksellinen kokonaisuus, mikä toimisi myös ympäristötaideteoksena. Lisäksi se symboloi kaupungin vanhaa haitarikulttuuria ja musiikkielämää. No, ei täysin auennut minulle, mutta enhän minä Peer Guntin lisäksi muuta kouvolalaista musiikkia tunnekaan....
Torin toisella laidalla baarin terassilla sijaitseva Vapaudenpatsas oli mielestäni komeampi....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita