perjantai 2. lokakuuta 2015

Viipuri / Torkkelinpuiston puuveistokset

                                                         Mokoma "Kasvot kohti itää"

Mielenkiintoinen viikko kaikkine lukuisine käänteineen vaatii vielä oman tyylikkään finaalinsa. Tällaista on teille lukijoille tänään tarjolla Viipurista, joka on kaupunki Willimiehen sekä -ladyn makuun. Sympaattinen kaupunki, mistä löytää aina jotain mielenkiintoista ja historiallista nähtävää. Tämän kertainen postaus lienee enempi mielenkiintoista, mutta kuitenkin jotain niin erilaista mitä olemme Suomessa tottuneet näkemään.

Oma viikkoni on vaihdellut gaalaillasta auton alla ryömimiseen ja molemmat ovat minun makuuni. Siitä ei vaan meinaa päästä mihinkään, että tykkään saada omilla pikku kätösilläni jotain aikaan. Niinpä iskarit, yläpallonivel ja raidetangonpää on vaihdettu omaan autooni sekä lisäksi olen vielä kurvaillut omalla prätkälläkin viimeisiä reissuja ennen lumien tuloa. Kaiken tämän lisäksi olen haukannut itselleni hirmuisen haasteen tämän blogin aluelaajennuksen takia. Ei voi ainakaan valittaa, että elämä olisi tylsää. No, onhan se ajoittain, jollen en keksi mitään mielekästä tekemistä. Tosin kiireinen elämäntilanne saa joutoajan melko vähiin.
Torkkelinpuiston puuveistokset

Kaikesta huolimatta yritän parhaani mukaan saada paljon tuotoksia aikaan tänne blogiin, koska tämä on osoittautunut vuosien varrella erinomaiseksi keinoksi purkaa työpaineita ja muuta stressaavia juttuja. Niinpä täältä ilmestyy jatkossakin vielä lukemattomia tarinoita. Kaikista en vaan pysty selvittämään tekijää tai valmistumisvuotta, mutta se korostuu etenkin näiden Venäjällä sijaitsevien kohteiden kanssa. Niin tänäänkin...

Viipurin keskustassa sijaitsevassa Torkkelinpuistossa sijaitsee tämän päiväinen kohteemme. Keskellä upeaa puistoa sijaitsee muutama upea puuveistos, jotka joku paikallinen puuveiston taitaja on käynyt pykäämässä. Upeasti veistetyt kasvot tuijottavat ohikulkijoita ja näyttävät aivan menneiden aikojen toteemipaaluilta. Mukava ja pikantti lisä vanhaa suomalaista historiaa huokuvassa puistikossa.
Taidokasta työtä

Kuten niin usein näiden Venäjän maan kohteiden kanssa, niin tekijästä ja ajankohdasta ei ole minkäänlaista tietoa. Ei sillä ole väliäkään, mutta pitkään ne vielä ilahduttavat ohikulkijoita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita