perjantai 9. lokakuuta 2015

Räisälä / Tsasouna saaressa**

                                           Leevi & The Leavings "Tikapuut taivaaseen"

Venäjä on vastakohtien maa. Jos näillä reissuillani suunnittelee matkan hyvin etukäteen, niin suuremmilta yllätyksiltä luulisi välttyvän. Kuinka väärässä sitä ajoittain voikin olla? Vaikka Karjalan kannas onkin historiallisesti mielenkiintoinen alue vuosisataisten rajamuutosten takia, niin osataan siellä vieläkin yllättää matkamies komeasti. Koko Venäjällä on iso buumi rakentaa kauniita kirkkoja joka kylään ja taajamaan, mutta kuinka upeita ne sitten ovat? Voin sanoa, että hemmetin upeita!
Poikkeuksellisesti alueelta löytyy infotaulu
Ortodoksisuuteen liittyy tämän kertainen kohteemmekin. Räisälästä eteläänpäin entisen Kynsijärjen taajamankohdalla kohti vanhaa Tiurin linnaa ajettaessa matkalle jää uskomattoman upea paikka. Pienelle kallioluodolle keskelle vanhaa Vuoksen uomaa on pystytetty upea hirsinen tsasouna. Valmistusvuotta emme osaa sanoa, emmekä kummemmin sen tekijöistäkään, mutta on kyllä näkemisen arvoinen paikka.
Matkalla tsasounaan löytyy paljon rukoilijoiden jättämiä kivenmurikoita......minäkin jätin omani
Saarelle ilmeisesti ei ole pääsyä, mutta rannaltakin ihailtuna se on vaikuttava rakennus. Jotenkin tämä suurella Venäjän maalla kohtaamamme rumuuden ja kauneuden vastakohtaisuus on vaikuttava kokemus. Alueellahan törmää jatkuvasti Suomen aikakauden jäänteisiin ja venäläisten tekemiin uudisrakennnuksiin, mitkä ovat mikä minnekin päin vinksallaan. Silti maassa osataan rakentaa kauniita rakennuksia, jos vain vaivaudutaan.
Hiton komea tsasouna saaressa keskellä entistä Vuoksen uomaa
Tästä paikasta haluaisin itsekin tietää lisää ja ennen kaikkea päästä vierailulle sisätiloihin. Ensi reissulla kenties....

Päivitys 21.8.2016

Itse kun kuvailen kohteita, niin minulla ei ole koskaan aikaa odottaa otollisia kuvausilmoja. Menen paikan päälle ja kuvaan kohteen, satoi tai paistoi. Onneksi joillakin ammattikuvaajilla aikaa riittää ja he saavat aikaan jotain hemmetin hienoa. Voit nimittäin käydä kurkkaamassa upean kuvasarjan Kynsijärven tsasounasta tästä linkistä. 

Päivitys 30.6.2019
Piipahdin eilen kuvausreissun ohessa täällä Kynsijärvellä ja paikalla oli tapahtunut isoja muutoksia. Valitettavasti sisään en päässyt eilenkään tähän upeaan paikkaan, mutta nyt se on ainakin mahdollista sillan takia. 
Uusi näkymä kun saavutaan parkkipaikalta tsasounalle.....silta rakennettu!


Lukossa! En päässyt sisään

On tämä vaan upealla paikalla

1 kommentti:

  1. Tsasouna on rakennettu vuonna 2000. Muistan kuulleeni, että kirkon rakennutti pariskunta,jonka poika oli hukkunut. Tuossa venäläisessä linkissä ei kerrottu tästä mitään.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita