Eilinen pihamaalla mellastaminen kirveen kanssa sai aikaan sen, että oli ihan pakko lähteä ruokailemaan kiinalaiseen ravintolaan. Otettiinpa ruokaseuraksi oma isäni ja äitini ja syötiinkin kuvut täyteen. Nyt onkin sitten freesi olo aloittaessani tämän päivän urakkaa. Päivän tavoitteena olisi saada pilkottua jokunen kasa puupöllijä mitä pihamaalta vielä löytyy... Onhan tässä se hyvä puoli, että väkisin tulee liikuttua ja ehkä tuo kuntokin nousee? Toisaalta olo on myös sellainen, etten viitsisi tehdä tänään yhtään mitään! Vaan, jos sitä vielä tänään ponnistelisi hieman, kun apuvoimiakin on yllättäen tarjoutunut paikalle.
Sippolan kirkkotarha on hyvin hoidettu |
Blogin tiimoilla jatketaan samasta paikasta, missä olimme eilenkin eli Sippolan kirkon piha-alueella. Tänne on pystytetty Karjalaan jääneille vainajille pystytetty muistomerkki Sippolan karjalaisten toimesta vuonna 1973. Vastaavia muistomerkkejä olemme esitelleet jo lukuisia, koska niitähän tuntuu löytyvän kaikkialta, missä liikummekaan. Onhan se vaan ihan aikuisten oikeasti hienoa, että menetettyyn Karjalaan vuosituhansien aikana haudatut vainajat ovat muistamisen arvoisia. Luulisin, että evakkokarjalaisten keski-iän noustessa, moni ei enää pysty käymään alkuperäisillä hautausmailla vierailuilla. Tässä me yritämme osaltamme auttaa julkaisemalla kuvia menetetyn Karjalan hautausmailta tai sitten etsit oman paikkakuntasi Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkin sekä piipahdat paikalla...
Lyhyt teksti kertoo kaiken oleellisen |
Päivitys 6.5.2019
Muistomerkin suunnitteli Kirsti Liimatainen ja sen valmisti valkealainen Palmrosin kiviveistämö. Paljastuspuheen piti Sippolan entinen kirkkoherra, rovasti Veikko Vapalahti.
Muistomerkin suunnitteli Kirsti Liimatainen ja sen valmisti valkealainen Palmrosin kiviveistämö. Paljastuspuheen piti Sippolan entinen kirkkoherra, rovasti Veikko Vapalahti.
Sippolan Karjalaan jääneiden muistomerkki on paljastettu 2.9.1973.
VastaaPoista