lauantai 4. maaliskuuta 2017

Viipuri / Neuvostoliiton sankari

En osaa enää edes sanoa, montako reissua kamera kaulassa on tullut heitettyä itänaapurin alueelle. Kuitenkin useimmilla reissuilla tämän ohitse on tullut ajettua, joten joskus tuli tämäkin kuvattua. En ole kovinkaan montaa neuvostoliittolaista sotilasmuistomerkkiä esitellyt, mutta tämä on pakko julkaista, koska se on oiva osoitus venäläisestä massiivisesta monumentista. Sen koko on aivan järkyttävä ja se näkyykin pitkällä maantiensuoralla jo kauas.
Neuvostoliiton sankari

Tämä ilmeisesti Neuvostoliiton sankari nimellä kulkeva monumentti on minulle tuntemattoman tekijän tekemä, enkä osaa sanoa milloin se on tänne ilmestynyt. Joka tapauksessa muistelen sen olleen paikallaan jo 1990-luvulla, jolloin aloin ensi kertoja käydä omalla autolla itänaapurin puolella. Tolpan nokassa patsastelva konepistoolimies on aina sykäyttävä näky ja omakin kaasujalka tuntuu aina sen kohdalla nousevan piirun verran ylöspäin.
Kuvat lienevät otettu voiton päivänä?

Patsaan ympärillä on iso muistomerkki, missä kerrotaan sen olevan pyhitetty Neuvostoliiton sankareille ja pitkät kiveen hakatut nimilistat kertovat karua kieltään suurista tappioista, joita vetäytyvät suomalaiset aiheuttivat heille kesäkuussa 1944. 
Alue on melkoisen suuri

Kaikki lisätiedot tähän kohteeseen liittyen otetaan vastaan, joten nyt lukijoilla on jälleen mahdollisuus vaikuttaa asiaan.
Neuvostoliiton sankari ja alla kahdeksan nimeä. Ympärillä satoja lisää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita