tiistai 7. maaliskuuta 2017

Viipuri / Sotilaskunnian muistomerkki

Jep, melkoisen masentava päivä taas edessä. Töitä olisi enemmän kuin kerkiää tehdä, vaikka vuorokaudessa olisi 34 tuntia. Ei vaan kerkeä ja jaksa tehdä kaikkia töitä mitkä niskaan kaatuu. Niinpä aionkin jättää kaiken jonninjoutavan ja keskittyä tärkeisiin töihin...jos minulla nyt sellaisia onkaan? No, ensi viikonloppuna pitäisi jaksaa pari pitkää päivää, kun metsuri tulee kaatamaan viisi puuta pitkälleen pihamaalle. Se on tietysti se kaiketi itselleni kesyin osuus, koska jatkossahan minulle jää puiden pilkkominen ja kärrääminen liiteriin.
Kaatosateessa näköjään valokuvattu

Siinähän tuota kuntoa kaiketi tulee, mitä tarvitsenkin jatkossa, koska aion kesällä suorittaa rautaperseajon moottoripyörällä. Itse asiassa tarkoitus on tehdä kyseinen tempaus jopa kahdesti, koska ensin kokeilen kesympää versiota 1000km/24h ja myöhemmin 1000mailia/24h. Toivottavasti edes toinen teko onnistuu, koska itsensä voittamisesta sitä kaiketi parhaimmat voimavarat saa?
Muistomerkin keskellä on tolppa, mikä kannattelee kaksoiskotkia

Voimavaroja tässä kyllä kaivataankin, koska koko talvi on mennyt enemmän ja vähemmän toipilaana tai vajaakuntoisena kaiken maailman flunssien ja kuumeiden takia. Niidenkin takia suuremmat fyysiset ponnistukset ovat saaneet odottaa aikaa parempaa, jota ei ole koskaan tullut ainakaan tähän mennessä. Muutenkin ongelmia on riittänyt raha-asioista lähtien, kun tuntuu ettei rahat riitä mihinkään vaan aina saa olla rahattomana kotosalla. Tähän onneksi on luvassa korjausta, koska lupasin tehdä kaverini yritykseen oman varastonhallintaohjelman, jolla firman logistiikka kestää kohdillaan. Toki senkin nikkaroiminen vie aikaani ja vähiä voimavaroja lisää. Olen aikamoisessa kierteessä juuri tällä hetkellä....
Pienempiin kiviin on kiinnitetty historiasta kertovia laattoja 

No, omat ongelmani eivät lopu täällä blogissa jaarittelemalla, joten siirrytäänpä asiaan. Viipurin keskustastan läheisyydestä löytyy hemmetin iso muistomerkki, mikä on pyhitetty Viipurin kaupungin sotilaskunnialle. Tämä 9.5.2011 paljastettu jättimäinen sotilaskunnian muistomerkki esittelee taisteluita, mitkä liittyvät Viipurin menneisyyteen. 
Pietari Suuri

Muistomerkki sijaitsee entisellä Koulukentällä, joka myöhemmin oli nimetty Mihail Ivanovits Kalinin mukaan Kalinin aukioksi. Täällä myös sijaitsi Kalinin patsas, mikä siirettiin tämän muistomerkin alta pois. Muutostöihin ryhdyttiin sen jälkeen, kun Viipuri sai vuonna 2010 arvonimen sotilaskunnian kaupunki. Tämä arvonimi myönnetään Venäjällä kaupungeille, joissa tai joiden läheisyydessä on käyty kovia taisteluita. Lisäksi näissä paikoissa isänmaan puolustajien on pitänyt myös osoittaa sankaruutta ja sitkeyttä. 
Viipurin linnakin on kuvissa

Laivastotkin ovat taistelleet Viipurin vesillä

Tämä muistomerkki on massiivinen kokonaisuus, mikä koostuu korkeasta tolpasta, jonka nokassa on kaksoiskotka. Sen ympärille on asetettu neljä pienempää kiveä, joihin on kiinnitetty Viipurin taisteluiden historiasta kertovia pronssilaattoja. Muistomerkki on mittasuhteiltaan valtava, mutta sopii silti sijoituspaikan miljööseen hyvin. Suosittelen suomalaisillekin reissaajille tutustumista tähän, koska poikkeuksellisesti myös talvisota on pronssilaatoissa mukana. Yleensähän itänaapurin puolella tuppaa tuo talvisota unohtumaan...
Kaksoiskotkapylvään laatta

Lisää kuvateksti

Lisää kuvatekstiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita