perjantai 31. maaliskuuta 2017

Kouvola / Karjalaan jääneet sankarivainajat

Montakohan yötä tässä on nyt mennyt vähillä unilla todella pahaksi äityneen tenniskyynärpään takia? Pari viikkoa kestänyt halkojen hakkaus on ollut liikaa kropalleni ja vanha ajoittain esiin putkahtava vaiva tekee arkielämästä vaikean. Onneksi kohta viimeisetkin pöllit on pilkottu ja käteni saa armoa. Lienee pakko tunnustaa, etten ole enää nuori poika! Muutenkin viime viikot ovat olleet rankkoja eri syistä. Työ on ajoittain vaatinut paljon aikaa uuden sähköisen opetusmateriaalin tekemisen takia ja lisäksi arvioinnitkin painavat päälle. Oppituntejakin on ihan riittävästi...

Mutta kyllähän tässä jotain mukavaakin on tulossa. Kevät etenee huimaa vauhtia ja tuo tullessaan hyviä juttuja. Willimiehen lempiharrastukset, moottoripyöräily ja kalastaminen, alkavat kohta. Lisäksi kohta pääsee taas tien päälle kuvausreissuille! Nuo edellä mainitut sekä pihagrillillä istuminen ovat olleet jo monta kertaa mielessäni ja tuovat mukavaa vaihtelua synkän talven jälkeen. Akkuja tässä pitäisikin päästä lataamaan, koska talvi on ollut pitka ja rankka. Joskus olisi pakko levätäkin, jotta jaksaa punnertaa eteenpäin...
Karjalaan jääneet sankarivainajat Sippolassa

Blogin kirjoittaminenkin stressaa minua ajoittain, vaikken oikein ymmärrä että miksi? Minähän voin itse valita oman julkaisuaikatauluni. Silti ajoittain mieltä vaan rassaa se, etten ole kirjoitellut tänne muutamaan päivään. Nyt aionkin jatkossa kirjoitella vähän rauhallisempaa tahtia, mutta tarkoitukseni on kuitenkin julkaista joka toinen päivä jotain uutta. Kesällä aion sitten pitää vähän pidemmän tauon jossain kohtaa. Ties vaikka saisin itseni kirjoittamaan tuolloin kirjaa, mikä saatetaan ehkä joskus julkaista tai sitten ei? 

Tänään kuitenkin julkaisen Sippolan Karjalaan jääneiden sankarivainajien muistopaikan kirkkomaalla. Nurmikkorinteeseen on asetettu riviin 19 harmaata kivilaattaa, jotka kertovat omaa tarinaansa heistä, jotka eivät palanneet ja jäivät vieläpä kaatuneina taistelupaikolle Karjalaan. Rinteessä on vielä yksi harmaakivi kaiverruksineen, mikä kertoo omaa karua kieltään sankarihautausmaan perustamisen syistä. 
Informaatiota asiasta

Minulla ei ole aiheesta sen enempää tietoa, joten tälläkin kerralla tekijä ja sankarihautausmaan perustaja jäävät tuntemattomiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita