keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

Kotka / Juha Watt Vainion muistolaatta

Jos on kirjailija Toivo Pekkanen jäänyt itselleni tuntemattomaksi, niin samaa voisin sanoa kotkalaisesta muusikosta Juha Watt Vainiosta. Eipä ole tämän edesmenneen artistin musiikki pahemmin itseeni kolahtanut vaikka kotkalaisten tuttujeni kautta olenkin joutunut osallistumaan parisen kertaa paikallisen sekakuoron yhteislauluun biisissä "Kotkan poikii, ilman siipii". Ehkä paikallisena alkuasukkaana suhtautuisin tähän toisella tavalla, mutta kun ei lappeenrantalaiseen uppoo, niin ei sitten uppoo!
Taaempi talo on Juha Watt Vainion nuoruusvuosien kotitalo

Hienon ja ennen kaikkea laajan sävellysuran tehnyt Junnu Vainio on toki ikioman muistolaattansa ansainnut, siitä ei kahta sanaa. Sellainen löytyykin Kotkasta osoitteesta Rastaantie 23. Kyseisessä talossa Junnu vietti nuoruutensa ja osallistui vanhempiensa apuna yleisen saunan pyörittämiseen. Ehkä noina aikoina Junnu oppi riimittelyn jalon taidon?
Komea laatta

Hänen kunniakseen ja muistolleen perustettiin 5.12.1994 Junnun lauluseura, joka yhteistyössä paikallisyhdistys Metsolan Aikamiespoikien kanssa kiinnitti vuonna 2001 muistolaatan Metsolan kaupunginosaan Junnun nuoruusvuosien kotitalon seinään. 

1 kommentti:

  1. 2433 sanoitusta tai sävellystä sekä levytti vain 245 laulua - yllättävän moni tuttu suomalainen kappale on lähtöisin miehen kynästä.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita