torstai 7. kesäkuuta 2018

Kotka / Rannikkotykistön esikunnan muistolaatta

Kotka on merikaupunki, kuten lyhyelläkin visiitillä sinne nopeasti huomaa. Itse pidän merestä ja vesistöistä yleensäkin, mutta merenkulkijaksi minusta ei olisi. Armeijankin suoritin aikoinaan Lappeenrannan rakuunoissa, joten tuolloinkaan minulle ei ollut mahdollista päästä kokemaan merellistä elementtiä vaan toimin kuivalla malla kantaen kranaatinheittimen putkea pitkin ja poikin metsiä. Ehkä noistakin ajoista minulle on jäänyt päälle tämä vaellusvietti?
Tällä paikalla sijaitsi puutalo, missä rannikkotykistön esikunta toimi 1930-luvulla

Kotkassa on kuitenkin muistettu monia armeijan ja viime sotien kunniakkaita paikkoja, joista tänään Kotkan Koulukadun varressa sijaitsevan asuintalon seinään kiinnitetty muistolaatta saa esittelyvuoronsa. Se kertoo paikalla sijainneesta rannikkotykistön esikunnasta. Rakennus ei kuitenkaan ole alkuperäinen, mutta paikka on sama. Ilmeisesti paikalla sijainnut puutalo on tullut jossain vaiheessa elinkaarensa päähän ja se on purettu. 
Muistolaatta talon seinässä

Muistolaatta on kiinnitetty talon seinään 11.7.2008 ja sen kiinnittämisestä ovat vastanneet Rannikkotykistösäätiö ja Kotkan rannikkoalueen perinneyhdistys. Laatta kertoo paikalla sijainneista rannikkotykistön esikunnista ja ajanjakso, jolloin talo oli heidän käytössään olivat vuodet 1929 - 1934. Lisäksi laattaan on lisätty kuva vanhasta rakennuksesta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita