Nyt onkin oiva tilaisuus mainostaa Lappeenrantaa ja sen opetustoimea, jonka pienenä osasena toimin nykyään. Kuten osa lukijoistani on jo aiemmin ollut tietoinen, niin työpaikkani on Lappeenrannan kaupungin Lauritsalan koulu, minkä yläluokkien historianopettajana teen päivätyöni. En siis todellakaan ole pelkästään bloggaaja, vaan rahat pitää hankkia nuoria tulevia historiantutkijoita opettamalla. Pakkohan se on tunnustaa, että melkoisen lahjakkaitakin oppilaita on matkan varrelle eksynyt ja heistä kenties muutama tulee vielä jatkossa yrittämään kammeta minut pois nykyisestä työstäni.
Tällä paikalla sijaitsi aikoinaan Kotkan ensimmäinen kunnallinen kansakoulu |
Itse sen sijaan kampesin edestäni kollegan, jota arvostin suuresti ja arvostan vieläkin. Hän on nykyisin eläkkeellä aikaansa viettävä historiantohtori Mauri Kinnunen. Maurikin pyörittää netissä omaa blogiaan Makkerin blogi. Vaikka vähän samoilla kohteilla vieraillaankin, niin eipä siinä mitään. Hienoa, jos täydennämme omalta osaltamme kotiseutumme historiaa. Mauri tosin teki ison urotyön työuransa aikana tallettamalla Lappeenrannan koululaitoksen historiaa ja eläkkeelle siirryttyään teki tilaustyönä kokonaisen teoksen aiheesta. Itselläni on uunituore painos omalla yöpöydälläni, mitä olen tässä viime viikkoina selaillut. Teoksen nimi on "Kansanopetusta Lappeenrannassa 150 vuotta". Tekijä on siis Mauri Kinnunen ja suosittelen lukemaan kyseisen teoksen, jos aihepiiri kiinnostaa.
Muistolaatta historiallisesta tapahtumasta |
Kotkastakin löytyy aihepiiristä kertova muistolaatta Keskuskadun ja Ruukinkadun kulmasta. Kyseisellä paikalla sijaitsi nykyisin jo purettu rakennus, missä aloitti toimintansa Kotkan ensimmäinen kunnallinen kansakoulu. Tuo kotkalaisten lasten kiroama päivä oli 20.9.1880. Muistolaatta tästä merkittävästä tapahtumasta on kiinnitetty talon seinään vuonna 1980 ja lienenkö kauhean väärässä, jos arvaan päivämäärän olleen 20.9.1980?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttisi ovat aina tervetulleita