maanantai 12. elokuuta 2019

Harlu / Hiidenselän entiset sukupolvet

Matka jatkui kaatosateessa Jänisjoenvartta seuraten kohti etelää. Kuutisen kilometriä Läskelästä löytyy reilun tuhannen asukkaan kotipaikka, Hiidenselkä. Ennen sotia alue kuuluiHarlun pitäjään ja täältä löytyisi yksimuistomerkki, jonka kuvaaminen minua kiinnosti etukäteen. Paikka olisi ollut todella mielenkiintoinen muuten, mutta kunsatoi aivan kaatamalla, niin paikkakunta itsessään saisi nyt jäädä kuvaamatta.
Hiidenselän entisten sukupolvien muistomerkki

Ympärillä on pieni aitaus

Teksti ei todellakaan näy

Tiesin etukäteen, että aivan Jänisjoen suun kohdalla sijaitsisi Hiidenselän entisten sukupolvien muistomerkki. Sinne vaan oli haastava päästä ahtaiden kujien ja kapeiden teiden takia. Lopulta sinne päästiin, mutta kastuisin aivan läpimäräksi. No niin kävikin, mutta märkä oli tuo muistomerkkikin ja niinpä sen teksti ei näy kunnolla valokuvissani. Siitä pahoittelut, mutta minkäs sitä luonnolle mahtaa?
Laatokka on upea sateellakin

Näkymä Hiidenselästä

Kuvat kuitenkin tuli napattua ja liitän tähän muistomerkin tekstin: "Entisten sukupolvien muistolle ja alapuolella sama venäjäksi". Lisäksi alaalla lukee kahdella kielellä harlulaisten pitäjäseura. Muistomerkin paljastamisvuosi on itselleni tuntematon, muttaeiköhän sekin joskus selviä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita