perjantai 8. maaliskuuta 2013

Lappeenranta / HRR:n muistomerkki

                    Topi Sorsakoskenkin mielestä HRR oli "Luotu lähtemään"

Lappeenranta tunnetaan rakuunoistaan, mutta alueella temmelsi aikoinaan v.1921-1944 myös Hämeen RatsuRykmentti, jotka eivät olleet niitä ”oikeita rakuunoita”, kuten Uudenmaan RakuunaRykmentin pojat. Hekin jättivät silti alueelle melkoisen määrän kertomuksia ja historiaa, josta täällä voidaan vieläkin ammentaa menneisyyden muistoja. 
Hämeen RatsuRykmentin muistomerkki

Lappeenrannan varuskunnan pääportin luota löytyy Hämeen RatsuRykmentin HRR muistomerkki, jonka Ratsumieskillan Lappeenrannan Eskadroona pystytti vuonna 1973. Muistomerkin ovat suunnitelleet Jussi Toivonen ja Keijo Koistinen. Siihen on kiinnitetty HRR:n Monogrammi eli Hubertuksen hirvenpää sekä pieni tekstilaatta kertomassa alueen sotilaallisesta menneisyydestä.
Lentävä sammakko ja muistolaatta

Kerrottakoon, että ne oikeat rakuunat haukkuivat HRR:n tunnusta lentäväksi sammakoksi, joka lienee vastaisku URR:n tunnuksen haukkumisesta kaviokoukuksi.

Nyt kun viikonloppu on taas käsillä, niin minulla on paljon suunnitelmia. Tarkoitukseni olisi nyt lopultakin aloittaa valmistautuminen ensi kesän koitoksiin, joten tiukkaa treeniä on luvassa. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin valitsemaan Arthur Dungerin metodin ja suorittaa ohjelman pitkän kaavan mukaan. Mukavaa perjantaita viikonlopun kevennyksen muodossa.

                                 Willimies harjoittelee Arthurin opein

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita