sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Lappeenranta / Upseerien asuintalot                               Rick Springfield "Motel eyes"

 
Samalla jääkauden jälkeensä jättämällä tasanteella sijaitsee Upseerikerhon ja Komentajan talon jälkeen upseereille tarkoitetut asuintalot. Näitä Upseeritaloja on kaksi, jotka nopealla vilkaisulla näyttävät samanlaisilta, mutta on niissä erojakin. Kattorakenteet ovat erilaiset ja huoneistojen koko vaihtelee myöskin. Erikokoisuus johtuu alkuaikojen tiukasta arvojärjestyksestä.

Edellisessä kohteessamme Komentajan käytössä oli kahdeksan huonetta, joten adjutantille riitti viisi huonetta. Samalla periaatteella huoneistojen koko pieneni arvoasteikossa alaspäin siirryttäessä. Upseerien alimmat arvot saivat käyttöönsä vain kaksi huonetta, jonka lisäksi kaksi asuntoa jakoi yhden palvelijan huoneen. Herra se oli näköjään vaatimattomampikin!
Upseerien asuintalot


Nämä alaosastaan punaisesta tiilestä valmistetut talot saivat ylimmän kerroksen puusta. Hienosti ne sijoittuvat maisemaan vieläkin ja ovat itse asiassa mielestäni todella kauniit. Niinpä niitä on jäljitelty alueen uudisrakentamisessa, mutta niitä minä en esittele. Ne kuitenkin sijaitsevat komentajan talon ja näiden upseeritalojen välissä, jos joku vaikkapa Google street viewillä tai hyvälaatuisilta Bingin kartoilta haluaa aluetta tarkastella. Suosittelen noita Bingin karttoja, mutta valitettavasti en osaa liittää niitä tänne Bloggeriin. Olisi tuo kohdekartta välilehti paljon käytännöllisempi!
Asuinkäytössä ovat vieläkin


Upseeritietä jatkettaessa, kunnes saavutaan Marssitielle, on edessä vielä pari punatiilistä rakennusta. Niiden alkuperäinen käyttötarkoitus oli tavaroiden varastoiminen, mihin rykmentillä olikin paljon tarvetta. Ne ovat kuitenkin rakennettu venäläiskaudella 1901-1917/18.
Tällaisia punatiilisiä varastoja Varuskunta-alueelta löytyy paljon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita