lauantai 9. maaliskuuta 2013

Lappeenranta / Jalkaväenkoulutuskeskus 3

              Eppu Normaalinkin mielestä jalkaväkisoturin on oltava "Urheiluhullu"

Vuorossa on taas yksi viime sotiimme liittyvän yksikön muistomerkistä. Tämän muistomerkin tekijästä ja julkistamisen ajankohdasta meillä ei ole mitään tietoa, mutta muistomerkkiin käytetyn kalkkikivilohkareen on lahjoittanut Partek OY, jonka perillinen Nordkalk louhii materiaalia Lappeenrannassa edelleenkin. Siinä kaikki tietomme muistomerkistä, joka kunnioittaa Lappeenrannan varuskunnassa vuosina 1942-1944 toiminutta 3. Jalkaväenkoulutuskeskusta.
Jalkaväenkoulutuskeskus 3 muistomerkki
Muistomerkin laatta


Onneksi me suomalaiset olemme kärkipäässä sota-ajan aineiston digitoimisessa, joten yksikön sotapäiväkirjaan voit tutustua täältä. Niistä selviää, että syys-lokakuussa 1942 yksikkö siirtyy tänne Lappeenrantaan Riihimäeltä. Joukko-osaston tehtävänä oli kouluttaa uusia sotilaita armeijan tarpeisiin. Lisäksi sodassa haavoittuneet suorittivat toipumisjakson näissä koulutuskeskuksissa ennen rintamalle palaamista.


Jos aihe kiinnostaa, niin erään kadetin tekemä Pro Gradu-tutkielma käsittelee aihetta tarkemmin. Siihen voit tutustua täältä.

Tänään Willimies jatkaa eilisellä urheilulinjalla, mutta tänään on uutena treenilajinani tennis. Tästä ikivanhasta Paul Hogan Show pätkästä muistuukin elävästi mieleen oma nuoruus Kaukaan tenniskentillä, vai mitä Severi?
                            Näihin kuviin ja tunnelmiin, hyvää lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita