lauantai 2. maaliskuuta 2019

Kouvola / Kustaa III vierailu

Huoh, millainen viimeinen vuorokausi. Olin näet Joensuussa assistentti Pirhosen luona suunnittelemassa Venäjän kuvausreissuja ja homma saatiinkin pakettiin sekä aikataulut sovittua. Illalla saunottiin tyytyväisinä ja hyvillä mielin maate. Aamulla kaikki menikin mönkään, koska puraisin takahampaani hajalle. Edessä oli ajomatka takaisin Etelä-Karjalaan ja soitto hammaslääkärille, jolle sain ajan täksi aamuksi. Nyt odottelen huonosti nukutun yön jälkeen, että koska pääsen porattavaksi..... Vaan, asiaan! 

Tänään vuorossa on muistolaatta, mistä Willimiehellä ei ollut mitään tietoa, enkä olisi saanut sitä ikinä blogiini ilman Mattilan Eeroa, joka ystävällisesti luovutti kuvat käyttööni. Kiitos Eero vielä kerran! Huomenna on tosin edessä viimeinen Eeron kuvilla varustettu kohde, mutta luettuani hänen teoksensa Kouvolan sotamuistomerkit, on edessäni vielä yksi pitkä päivä Kouvolan alueella kuvaamassa. Niiden kuvien vuoro tulee, kunhan nuo lumet vähän sulavat...
Kuninkaallinen majapaikka (Kuva Eero Mattila)

Entisessä Jaalassa sijaitsee tämän kertainen kohteemme. Kyseessä on Jaalan kotiseutuyhdistyksen 31.5.1948 paljastama muistolaatta pienen paikkakunnan suuresta hetkestä, kun silloinen kuningas Kustaa III yöpyi Jaalassa sotaretkellään keväällä 1790. 
Saatekirje vahvistaa paljastamispäivän (Kuva Eero Mattila)

Nykyisin muistolaatta sijaitsee Jaalan keskustassa sijaitsevassa Ylä- Poterin salissa sisätiloissa, mutta Eeron käytyä paikalla, se siirrettiin talon ulkoseinustalle kuvaamista varten. Itse en tiedä kyseistä paikkaa, mutta ei sillä ole merkitystäkään, koska tämä kohde sijaitsee sisätiloissa nykyisin. Mutta on se aika hemmetin komea laatta, kun vertaa nykyisiin laattoihin, joita kiinnitellään talojen seiniin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita