maanantai 11. maaliskuuta 2019

Virolahti / Lakakallion ilmavalvontatorni

Taas kerran aloitan uuden pitäjän kohteiden esittelemisen. Tällä kertaa vuorossa on Virolahti, jonka jälkeen toivon ettei minun tarvitsisi käydä paikan päällä Virolahdella. Veikkaanpa kuitenkin jo tässä vaiheessa, että pieleen tulee menemään... Niin on käynyt aina ennenkin! Jostain syystä vaikka kuinka tarkkaan on etsivinään paikkakunnan muistomerkit, niin ainahan sitä jotain uutta putkahtaa esiin. Sinänsä tuo ei haittaa vaikka homma menisikin pieleen, koska pitäähän minun käydä tapaamassa kunnallisneuvos Risto Rahkosta, koska hän on luvannut viedä minut ja Williladyn itse perustamaansa museoon. Siitä tulee hieno reissu!
Lakakallion muistolaatan paljastamistilaisuus (Kuva Terttu Ravi)

Lakakallio (Kuva Terttu Ravi)

Koska viime aikoina olen saanut melkoisesti yhteydenottoja eri ihmisiltä ja itsekin kysellyt valokuvia somen kautta, niin aloitetaan tämän kertainen Virolahden esittelykierros Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen puheenjohtajan Terttu Ravin valokuvilla. Hän on yhdistyksensä avulla hankkinut tämän kohteen laatan Lakakallion huipulle, kuten monta muutakin laattaa näille ilmavalvontatornien paikoille.
Torni oli kiinnitetty kallioon näillä tapeilla (Kuva Terttu Ravi)

Tornin havainnepiirustus (Kuva Terttu Ravi)

Lotilla oli joskus aikaa poseerata tornin huipulla (Kuva Terttu Ravi)

Minäkin olen joutunut reissuillani kiipeämään monelle korkealle mäenhuipulle, missä on sijainnut ilmavalvontatorni, mutta tällä kertaa säästyin hikoilulta. Lakakallion huipulta kuitenkin löytyisi vielä muutama kallioon hakattu terästanko, minkä varassa torni on aikoinaan kohonnut mäen korkeimmalla kohdalla sekä Kaakonkulman Lottaperinneyhdistyksen sinne hankkima laatta. 
Lakakallion laatta kukitettuna (Kuva Terttu Ravi)

Aiheesta kertoo enemmän Timo Yrjölän kirja Kahdeksan tornia, jos haluat tietää aihepiiristä lisää. Kyseinen mies piti myös muistolaatan paljastuspuheen Lakakalliolla keväällä 2015. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita