lauantai 23. kesäkuuta 2012

Lappeenranta / Linnoituksen ruumishuone

No niin, juhannus on kärsitty ja on taas aika palailla normaaliin lomalaisen päivärytmiin. Tämä tarkoittaa laiskottelua, lukemista ja vähän sitä sun tätä. Siltäkin osilta elämä normalisoituu, eikä tarvitse puhua englantia aamusta iltaan. Eipä silti...pakko todeta että oli hauskaa kun tätini piipahti taas Suomessa. Kielitaito parani vähän ja sain ajatuksen englanninkielisestä blogista! No sen aika ei ole vielä, jos koskaan!
Lienee syytä esitellä tämä rakennus linnoituksesta lyhyesti, koska tämä rakennus ei ollut helppo pähkinä ratkaistavaksi. Siitä löytyi todella vähän tietoa ja sekin osaltaan ristiriitaista. No kerrotaan asiat, kuten olen saanut selville.
Linnoituksen ruumishuone
Linnoituksen pohjoisnurkassa katseilta piilossa löytyy vanha hirsinen makasiini ja varastotila. Ilmeisesti kyseessä on alkuperäiseltä tarkoitukseltaan kylmäsäilytystila, koska rakennuksen alla on isokokoinen tiilivuorattu kellaritila.
Makasiini sijaitsee vankilanalueella, joten voisi helposti kuvitella sen olleen vankilan käytössä. Rakennusvuodesta ei makasiinin kohdalla ole tarkkaa tietoa, koska toisessa lähteessä kerrottiin sen rakennusajankohdaksi 1870-luku ja toisaalta Kaija Kiiveri-Hakkarainen mainitsee omassa teoksessaan ajankohdaksi 1900-luvun vaihteen.
Ainut varma asia on, että rakennus on toiminut myös ruumishuoneena. Vankila-aika ja melskeinen vuosi 1918 ovat useiden kohdalla päättyneet makasiinin tiloihin ennen hautaamista. Karua on ollut tuolloinen aikakausi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita