sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Lappeenranta / Portti

Nyt käytiin koko Willimieskolmikko korkkaamassa ammattiosaston saunamökki Kotaliessaaressa. Reissussa oli mukana myös blogin Joutsenon alueen palkaton assistentti Jarkko. Löylyt oli mukavat, mutta hemmetin kylmää tuo vesi. Puoliväkisinhän tuonne Saimaaseen oli mentävä, koska eihän sitä muita huonommaksi ilkeä jäädä. Hampaat irvessä vaikka väkisin! 

Jaarittelut saa tänään jäädä muille, koska tämän päiväisestä kohteesta ei ole paljon kerrottavaa. Wanhan puiston tai kaupunkilaisten paremmin tunteman Pusupuiston eteläsivulla sijaitsee tämän päivän kohteemme. Valitettavasti tästä kohteesta löytyy siis tietoa melko vähän, joten bloggauskin on siis melkoisen heiveröisillä tiedoilla varustettu tarina.
Kyseinen portin muotoon harmaasta graniitista tehty monumentti on sijoitettu keskelle kulkuväylää Pallon kaupunginosasta Pusupuistoon. Teos on Antero Toikan vuonna 1998 tekemä ja se ohjaa kulkijat syvemmälle Wanhaan puistoon.

Antero Toikan "Portti"
Siinä oikeastaan kaikki tiedot teoksesta, kun lisätään vielä että taiteilija yhä omistaa teoksensa ja se liittyi kaupungissa järjestettyyn kiviaiheiseen tapahtumaan. Tuli tätä kuvatessa vähän samanlainen olo kuin Muuttolinnut veistosta kuvatessa. Pitäisiköhän tässä alkaa kutsumaan itseäni monumenttitaiteilijaksi ja alkaa latoa kiviä pinoihin, koska tämän tason töihin minäkin pystyisin? Näinköhän joku vielä ostaisi työni kovalla rahalla?
Lyhyestä virsi kaunis, mutta Willimieskolmikko jatkaa kohti seuraavia haasteita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita