maanantai 18. kesäkuuta 2012

Lappeenranta / Vihreät makasiinit

Vihreät makasiinit 1900-luvun alkupuolelta

Nämä ns. vihreät makasiinit ovat taas kelpo osoitus lappeenrantalaisesta kekseliäisyydestä. Vanhat venäläiset varastorakennukset on otettu uusiokäyttöön. Toinen näistä valtavan kokoisista varastorakennuksista on erään lähteen mukaan vuodelta 1905 ja on syytä olettaa toisen täsmälleen samanlaisen olevan samalta ajalta. Sen sijaan rakennettuun Lappeenrantaan tarkemmin perehtynyt Kaija Kiiveri-Hakkarainen mainitsee rakennusten valmistumisajankohdaksi 1908-1910. Sinänsä nippelitietoa, mutta osoittaa hyvin, että tieto häviää nopeastikin kun kyseessä ei ole julkinen rakennus vaan pelkkä varastotila. Tarkkoja jos ollaan, niin molemmat ovat alkuperäiseltä käyttötarkoitukseltaan muonavarastoja. On niihin jokunen jauhosäkki sopinutkin!
Taidenäyttely toisessa makasiinissa
Toinen näistä varastoista on muutettu kesäteatterin WC-tiloiksi ja kesäteatterin sekä kaupungin varastotiloiksi. Lisäksi sen etuosassa on kauppatila, mistä voi ostella erilaisia puusta tehtyjä matkamuistoja. En laiskuuttani viitsinyt käydä sisällä katsomassa myyntituotteita, etten olisi sortunut heräteostoksiin. Pahoittelen!
Sen sijaan toinen näistä(pääportilta katsottuna kauimmainen) on nuorten taiteilijoiden näyttelytilana. Sinne pääsi ilmaiseksi sisään ja vasta sisällä tajusin kuinka hemmetin isoja nämä vanhat Venäjän armeijan varastokäyttöön tekemät rakennukset ovat. Sisällä oli muuten sellaista taidetta, että Willimieskin tykästyi. Sieltä Löytyi pienoispatsas, mikä oli kuin ilmetty itseni. Laitanpa tuohon alle kuvan tästä komeasta miehestä.
Willimiehen kopio?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita