keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Lappeenranta / ABC - Viipurinportti

Tätä kirjoitusta ei ollut tarkoitus koskaan tehdä, mutta loppujen lopuksi tulin toisiin aatoksiin. Vierailin nimittäin eilen kyseisessä paikassa ja rupesi ärsyttämään ihan oikeasti. Tilasin hampurilaisen ja odottelin sitä pöydässä melko pitkään kitkerää kahvia juoden. Samalla katselin tarjoilijatyttösen kiertelyä hehtaarihallissa. Tyttö rundaili pöytien välissä ja etsi annoksen ostanutta henkilöä – minua. Saa tyttö jumppaa päivän aikana reilusti, jos jokaista annosta pitää kuljetella pitkin salia. Ei ihan toimiva järjestelmä?
Nyt kaikki pitävät minua vanhana narisevana ukkona, mutta siinähän pidätte. Ihan sama minulle, mutta tämä tapaus vahvisti jo aiemmin pohtimaani päätöstä. Täältä en osta enää mitään. Tämän kirjoituksen ei ole tarkoitus olla mikään itkuraivarivalitus, eikä todellakaan ABC-mainos, mutta tiettyjen kriteerien takia otin sen silti mukaan Willimiehen jäljillä blogiin. Ainut kriteeri mukaanottoon on se, että kyseessä on Suomen suurin ABC-asema. Meille lappeenrantalaisille ei mitkään mitättömät liikennemyymälät kelpaakaan. Täällä vaaditaan kokoa ja hulppeita tiloja. No, onhan paikallisella nuorisolla edes yksi paikka missä viettää viikonloppuaan sateen suojassa.
Kyseessä on siis ABC – Viipurinportti, mikä on nimensä kaapannut selkeästi Lappeenrannan historiasta. Noista aiemmista tarinoita löytyy vastaus nimeen. Joka tapauksessa kyseessä ei ole historiallinen kohde, eikä nähtävyys, mutta porukkaa näyttää vetävän kaikesta huolimatta. Tarkkaa rakennusvuotta en nyt jaksa muistaa, mutta joskus 2000-luvun alkupuolella rakennus nousi valtatie 6:n varteen. Matkalaisille se tuli ainakin suureen tarpeeseen, koska kyllähän täältä löytyy hyviäkin palveluita ympäri vuorokauden rekkakuskeille, lapsiperheille ja muillekin, jotka tarvitsevat virkistystä matkansa aikana.
Lappeenrannan ABC - Suomen suurin, tottakai!
Täällä tuli aiemmin päivitettyä kavereiden kanssa kuulumiset ja tehtyä samalla ruokaostokset läpi vuorokauden auki olevasta kaupasta. Tämä palvelumuoto sattui ainakin itselleni erinomaisesti silloin. Nykyisin ei vaan jaksa enää kiinnostaa. Oikeastaan ainut syy mennä nykyisin ABC:lle on jonkun tarjoamat kaffet. Itse en enää välitä koko paikasta, mutta poikkeuksen tekee samoissa tiloissa toimiva Woodpark yritys. Melko usein tulee lahjat haettua kyseisestä puutuotteita tarjoavasta yrityksestä.
Itse olen siis omalta kohdaltani tehnyt päätöksen, etten enää käytä ABC-ketjun palveluita ollenkaan, tai ainakin pyrin käyttämään niitä mahdollisimman vähän. Miksi näin? No hinnat on korkeammat kuin muualla, bensiini on kaupungin kalleinta, kahvi kallista, paikka on täynnä pöydillä lojuvia kuppeja ja hampurilaisia kävelytetään pitkin hallia. Eikös sitä noilla kiskurihintaisilla kahvin hinnoilla voisi palkata vaikka yhden reippaan työntekijän lisää?
Willimies ei ihmisten kulutustottumuksia halua muokata, koska se ei ole minun asiani. Silti oman päätökseni lisäksi moni muukin ystäväni on samoista syistä vaihtanut lounas- ja kahvipaikkaansa. Onneksi turistit ja matkalaiset menevät vielä retkuun ja vierailevat täällä Suomen suurimmassa ABC-asemalla juomassa 1,80€ maksavia kahvikupposia. Miettikää nyt vähän, 1,80€!
Willimies keittää nyt Saludot……ja pohtii samalla, että palauttaisinko vihreän kortin takaisin? Siitä saisi 85 euroa rahaa, millä voisin käydä monta kertaa ammattikoulun kahviossa pullakeffella tai ostaa kaapin täyteen Saludoa.

3 kommenttia:

  1. Samoissa fiiliksissä täälläkin, meillä on missio, ettei koskaan käydä "lähiapsilla", se on ollut siinä nyt viitisen vuotta, eikä vielä ole käyty:D Ja juuri S-ryhmän bonusyhteenvetoa katsottiin, että bonusta tullut tänä vuonna oikein 1,03 euroa joten olemme oikein ahkerasti kyllä keskittäneet - jonnekin muualle!

    VastaaPoista
  2. Tästä lähtien minäkin keskitän johonkin muualle ja alan säästämään rahaa :)

    VastaaPoista
  3. joo ja tuo "apsin" parkkipaikka on oikea insinöörin taidonnäyte.

    VastaaPoista

Kommenttisi ovat aina tervetulleita