sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lappeenranta / Kultapossupuisto

Lappeenrannan läntiseltä alueelta Helsingintien varresta löytyy puisto, minkä keskellä sijaitsevassa kivessä on kerrottu puiston perustamisen historiasta. Kyseessä on Kultapossupuisto, jonka muistan takavuosilta oikein hyvin. Läheisessä rivitalossa tuli notkuttua joskus 1980-luvun loppuvuosina melko ahkerasti. Asuihan paikalla silloinen daamini. Silloin Willimieskin oli vielä ahkera liikunnan harrastaja, joten puistikon lähellä sijaitsevat erinomaiset lenkkimaastot tuli koluttua säännöllisesti. Näiltä ajoilta myös muistan muistolaatan hyvin.
Kultapossupuisto

Kyseessä on siis Kultapossupuisto, jonka perustaminen ajoittuu vuoteen 1983. Nykyisinkin alue on hyvin hoidettu, vaikka keskustelupalstalla törmäsin tarinoihin alueella harrastetusta lintujenruokinnasta. Tämä on ilmeisesti kiristänyt ajoittain alueen asukkaiden hermoja?

Puisto on saanut nimensä edesmenneen Postipankin lapsille suunnatusta kerhosta, millä yritettiin vakiinnuttaa lapset Postipankin asiakkaiksi. Kyseinen kerho toimi vuosina 1958-2003 ja sillä oli jäseniä enimmillään yli 300.000. Melkoinen joukko lapsia ja nuoria, jotka saivat jäsenyytensä ansiosta kotiinsa Kultapossulehden sekä kullanvärisen säästöpossun. Itse en tähän kerhoon kuulunut, mutta nykyisen Nordean edeltäjällä Suomen Yhdyspankilla oli vastaava kerho nimeltään maapallokerho. Sen jäsen minäkin olin!

Pankkimaailman lukuisten fuusioiden ja konkurssien kautta Kultapossukerhokerho tuli lopulta osaksi Sampo Pankkia, mikä sitten lopetti kerhon toiminnan vuonna 2003. Siitä en osaa sanoa, että kaipaako kerhoa kukaan, mutta muistoksi ainakin jäi tämä Kultapossupuisto. 
Muistolaatta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita