lauantai 8. syyskuuta 2012

Lappeenranta / Venäjän keisarin juna

Tänään esittelyvuorossa kohde, josta meillä ei ole esittää yhtään itse ottamaa valokuvaa. Tarkoitus oli kesän aikana käydä tutustumassa tähän kohteeseen, mutta ei sitä ihan joka paikkaan kerkiä vaikka haluaisikin. Vuorossa on siis normaalista poikkeava postaus. Toivottavasti jaksatte silti lukaista tämän lyhyen jutun ja ennen kaikkea katsoa läpi kaksi Youtube videota aiheesta. Pidemmässä videossa Lappeenranta on hyvin esillä.
Riihimäen rautatiemuseon sivuilla on kattavasti esitelty maailman ainoa jäljellä oleva Venäjän keisariperheen käytössä ollut juna, joka on päivän kohteemme. Itse emme tästä aiheesta tämän kummempaa kirjoittele, vaan saatte itsenäisesti tutustua aiheeseen. Rautatiemuseon keisarin junan esittelyyn pääsette tästä. Suosittelen, että tutustutte sivuihin!
Nyt joku tietysti ihmettelee, että kuinka tämä keisarin juna Lappeenrantaan liittyy? No kyllä vaan liittyy, koska pariin otteeseen juna on seissyt Lappeenrannan keisarinaseman ratapihalla. Kyseessä ovat keisariparin vierailut Lappeenrannassa vuosina 1885 ja 1891. Näistä matkoista olen muutamassa aiemmassa tarinassa jo kertoillutkin.
                               Keisarin juna
                                           Tässä Lappeenranta on hyvin edustettuna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi ovat aina tervetulleita